Ansamblu de locuinţe, în pregătire lângă pădurea Budiului Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 3374 Vizualizări

Ansamblu de locuinţe, în pregătire lângă pădurea Budiului

Societatea Maco Construct SRL pregăteşte o nouă investiţie imobiliară în municipiul Târgu-Mureş, intitulată “Modificarea prevederilor PUZ aprobat cu HCL 285/2013 şi lotizare teren în vederea construirii de locuinţe în strada Budiului fără număr, municipiul Târgu-Mureş.”

Ce prevede proiectul

Potrivit Memoriului de prezentare a proiectului, document întocmit de o echipă de arhitecţi ai SC Arhitecton SRL, investiţia constă în construirea unui ansamblu de locuinţe unifamiliale alcătuit din circa 27 de loturi între 400 şi 500 de metri pătraţi şi va fi realizată într-o zonă “liberă de construcţii verde”, cu acces din strada Budiului (DC 65 Târgu-Mureş – Budiu), pe o suprafaţă de teren de 18.900 de metri pătraţi, proprietatea SC Izorep SRL – cu interdicţie de înstrăinare şi ipotecă către BCR.

“Terenul este situat în intravilanul municipiului Târgu-Mureș, la limita sud-estică cu comuna Crăciunești. Amplasamentul are acces din DC 65, Târgu-Mureș – Budiu, denumită strada Budiului. Terenul este liber de construcții, necultivat. Terenurile limitrofe de est aparțin de comuna Crăciunești și pe ele sunt construite locuințe unifamiliale cu regim mic de înălțime. Spre vest și sud sunt terenuri libere și pădurea Budiului. Zona este însorită, nepoluată și cu pante mici crescătoare de la stradă spre zona posterioară a terenului. Pe strada Budiului sunt rețele de apă, canal, electricitate, gaz metan.

Terenul este traversat de o linie electrică LEA și de un canal pluvial format de-a lungul anilor, care adună apele de pe versant în şanțul de lângă drumul D.C.65. Apa din şanț este dirijată printr-un tub către pârâul Budiu. Pârâul Budiu față de amplasamentul unde se solicită realizarea investiției se află la o distanță de aproximativ 80 de metri lineali și la cote mai joase de aproximativ 3,8 metri lineali. În zonă nu sunt instituții, servicii publice”, se menţionează în Memoriu, document disponibil pe site-ul Primăriei municipiului Târgu-Mureş, www.tirgumures.ro, secţiunea Informaţii publice/ Arhitect şef/ Urbanism/ Documentaţii urbanism PUZ-PUD/ Aflate în dezbatere publică.

Urmează dezbateri publice

În ceea ce priveşte accesul auto, autorii Memoriului au precizat că strada care deserveşte zona este asfaltată, cu două benzi, acostament şi şanţuri de gardă.

“Prospectul este îngust, aproximativ 6 metri partea carosabilă. Insuficient pentru traficul pe două sensuri. Traficul nu este aglomerat, drumul fiind folosit de riverani şi locuitorii comunei Budiul Mic”, se arată în document.

Documentația de urbanism va fi supusă procedurii de consultare a populației, conform legii.

“Se vor afișa panouri explicative pe amplasament și se vor face dezbateri publice conform cadrului legislativ. Concluziile vor fi preluate în documentație”, au afirmat autorii documentului.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE