Home / Reghin / Moment de sărbătoare pentru greco-catolicii din Iernuțeni

Moment de sărbătoare pentru greco-catolicii din Iernuțeni

Credincioșii greco-catolici din parohia Iernuțeni, Reghin, au trăit la începutul acestei luni un moment de bucurie prilejuit de Sărbătoarea Întâmpinării Domnului, care este și hranmul bisericii greco-catolice din Iernuțeni.

Întâmpinarea Domnului, sărbătoare a împlinirii speranței și a întâlnirii cu Dumnezeu, a însemnat pentru parohia Iernuțeni, Protopopiatul Reghin, un moment de bucurie. Hramul bisericii a reprezentat pentru paroh și credincioși satisfacția lucrului bine făcut, cu toții marcând încheierea lucrărilor de renovare a bisericii și de construire a casei parohiale. Astfel sărbătoarea a primit valențe deosebite manifestate în rugăciune, împărtășire și dărnicie. Duminică, 3 februarie, biserica s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru mulțimea credincioșilor dornici să trăiască liniștea sărbătorii în rugăciune comună”, a precizat părintele greco-catolic Adrian Lung, protopop al Protopopiatelor de Reghin, Teaca şi Gheorgheni.

Triplă sărbătoare

Alături de credincioși, la momentul de sărbătoare au fost prezenți părintele Florin Ignat Boitoș (Reghin 1) și părintele Aurel Rus (Reghin 2), alături de părintele Daniel Dumitru, care, împreună cu părintele protopop Adrian Lung,  au dat evenimentului valoarea colegialității.

Sfânta Liturghie a marcat timpul liturgic în tripla sa dimensiune: sărbătoarea Întâmpinării Domnului, hramul bisericii, pomenirea dreptului Simeon și a proorociței Ana și duminica lui Zaheu vameșul, subliniind importanța întâlnirii cu Isus Domnul cel care schimbă inimile și convertește prin prezența în mijlocul credincioșilor adunați în numele său și care oferă din belșug mijloacele necesare mântuirii. Biserica din Iernuțeni a devenit ”Templul” întâlnirii cu ”mântuirea gătită înaintea feței tuturor popoarelor, lumină spre descoperirea neamurilor”. Bucuria sărbătorii a fost împlinită de gustarea oferită cu generozitate de gazde în curtea bisericii, ocazie potrivită pentru cunoaștere reciprocă și comuniune. A fost o zi deosebită pentru comunitatea parohială din Iernuțeni, dar și pentru toți cei care ne-am împărtășit de bucuria ospitalității creștine”, a subliniat părintele protopop Adrian Lung.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

VIDEO: Excelența în matematică, susținută de Fundația „Profesor Ilisan”

A devenit o obișnuință ca la final de an școlar Fundația „Profesor Ilisan” să-i premieze …