Share

Home / Sanatate / O nouă ediție a Zilelor Urologiei Mureșene

O nouă ediție a Zilelor Urologiei Mureșene

Devenită tradiție în peisajul medical mureșean, conferința Zilele Urologiei Mureșene a ajuns în acest an la cea de a opta ediție și va avea loc în perioada 24-25 mai 2019, la Târgu-Mureș.

În cadrul evenimentului, organizat de colectivul Clinicii de Urologie a Spitalului Clinic Județean Mureș, va avea loc și un curs de urodinamică și screeningul vezicii hiperactive.

Printre temele ce vor fi abordate în cadrul evenimentului sunt managementul vezicii hiperactive, pacientul în vârstă din punct de vedere al tratamentului urologic, utilizarea neindicată a antibioticelor și efectele secundare, pericolul multirezistenței la antibiotic, incontinența urinară, infecțiile etc.

”Vom discuta și cu medicii de familie pentru că sunt unele medicamente care se administrează cu precauție la pacienții în vârstă și au niște efecte secundare care se cumulează. Spre exemplu, sunt unele medicamente care au efect anticolinergic și anticolinergic înseamnă un efect bun pentru vezica hiperactivă- o grupă de medicamente care se administrează este familia acestor anticolinergice-, dar sunt multe alte medicamente care au acest efect, se cumulează și practic afectează sistemul nervos central. Pot să agraveze un Alzheimer, pot să afecteze cognitiv pacientul și vrem să discutăm acest lucru”, a declarat prof. dr. Mártha Orsolya, șeful Clinicii de Urologie din cadrul Spitalului Clinic Județean Mureș.

Arina TOTH

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Ziua Grâului 2019. Caussade – genetică de excepție

Peste 500 de fermieri transilvăneni au participat joi, 6 iunie, la cea de-a patra ediţie …

Share
Share