O nouă ediție a Zilelor Urologiei Mureșene Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 302 Vizualizări

O nouă ediție a Zilelor Urologiei Mureșene

Devenită tradiție în peisajul medical mureșean, conferința Zilele Urologiei Mureșene a ajuns în acest an la cea de a opta ediție și va avea loc în perioada 24-25 mai 2019, la Târgu-Mureș.

În cadrul evenimentului, organizat de colectivul Clinicii de Urologie a Spitalului Clinic Județean Mureș, va avea loc și un curs de urodinamică și screeningul vezicii hiperactive.

Printre temele ce vor fi abordate în cadrul evenimentului sunt managementul vezicii hiperactive, pacientul în vârstă din punct de vedere al tratamentului urologic, utilizarea neindicată a antibioticelor și efectele secundare, pericolul multirezistenței la antibiotic, incontinența urinară, infecțiile etc.

”Vom discuta și cu medicii de familie pentru că sunt unele medicamente care se administrează cu precauție la pacienții în vârstă și au niște efecte secundare care se cumulează. Spre exemplu, sunt unele medicamente care au efect anticolinergic și anticolinergic înseamnă un efect bun pentru vezica hiperactivă- o grupă de medicamente care se administrează este familia acestor anticolinergice-, dar sunt multe alte medicamente care au acest efect, se cumulează și practic afectează sistemul nervos central. Pot să agraveze un Alzheimer, pot să afecteze cognitiv pacientul și vrem să discutăm acest lucru”, a declarat prof. dr. Mártha Orsolya, șeful Clinicii de Urologie din cadrul Spitalului Clinic Județean Mureș.

Arina TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE