Home / Reghin / Pasionații de handmade, invitați în lumea fetrului de Adelina Tăvirlău

Pasionații de handmade, invitați în lumea fetrului de Adelina Tăvirlău

Distribuie

Proiectul „Handmade in Reghin – De la Hobby la Antreprenoriat”. finanțat prin programul Abonament pentru Comunitate, program al Fondului Comunitar Reghin, Fundația Comunitară Mureș, și-a derulat până în prezent două ateliere, din totalul de zece.

De la jucăriile din lemn, la tehnica quilling

Primul atelier a avut ca temă „Jucării și jocuri din lemn ” cu meșterul popular Adrian Burian, derurat la finele lunii ianuarie, urmat de workshopul „Quilling în Atelierul Liber”, găzduit joi, 7 februarie de Muzeul Etnografic „Anton Badea” din Reghin. În cadrul evenimentului a fost abordată tehnica quilling (tehnica de spiralare a hârtiei), protagoniști fiinnd Ilinca German și Șerban Rusu de la Atelierul Liber.

Această tehnică oferă multiple posibilități de angrenare a imaginației, precum și libertatea îmbinării cu alte tehnici, cum ar fi pictura, origami, scrapbooking, etc. Spirala este unul dintre cele mai vechi simboluri spirituale ale lumii, reprezentând expansiunea universului, mișcarea, progresul și puterea de transformare. Astfel, obiectele realizate din spirale de diferite mărimi și forme armonioase, emană o energie pozitivă specifică, care încântă privirile și revitalizează spiritul. linca German și Șerban Rusu ne-au arătat că atunci când îți deschizi inima și creezi lucruri din suflet, se produce magie și se deschid porți nebănuite prin emoție și artă. Am avut parte și de o gazdă pe măsură, care ne-a primit cu toată încrederea. Toate aprecierile noastre către reprezentanții Muzeului Etnografic Anton Badea din Reghin”, a precizat Alexandrina Biriș, coordonatorul proiectului „Handmade in Reghin – De la Hobby la Antreprenoriat” alături de Diana Bejan.

Introducere în lumea fetrului, cu Adelina Tăvirlău

Al treilea workshop din cadrul proiectului „Handmade in Reghin – De la Hobby la Antreprenoriat” va avea loc marți, 19 februarie, tot la la Muzeul Etnografic din Reghin, cu o nouă temă inedită,  „Să ne jucăm cu fetru”. Participanții vor avea ocazia să realizeze un mărțișor-broșă din fetru pe care îl vor putea duce acasă. La final se va discuta despre oportunitățile de promovare și comercializare ale produselor realizate din fetru.

„Avem invitată în cadrul acestui atelier pe Adelina Tăvirlău, creatoarea Atelierului ”Cu Drag” din Reghin. Adelina ne va introduce în lumea fetrului, care este un material textil natural foarte versatil. Acesta mai poartă și denumirea de pâslă, el fiind realizat de cele mai multe ori din lană. Deoarece este un material rezistent și foate maleabil, găsindu-se în toate culorile și nuanțele, fetrul a devenit rapid materialul preferat al creatorilor de handmade care nu ezită să îl folosească în cele mai ingenioase și interesante proiecte și produse. În Atelierul ”Cu Drag” al Adelinei, invitata noastră realizează deja de 3 ani lucrușoare de mână. A început cu mici tablouri personalizate cu numele copilașilor sărbătoriți, dezvoltând apoi o gamă de proiecte cu cărticele educative din fetru pentru copii. În Atelierul ”Cu Drag”, întregul proces creativ pornește din dragostea pentru frumos și drăguț, dar și pentru fericirea celor mici și mari care se vor bucura de minunatele creații”, a precizat Alexandrina Biriș.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Ziua Mondială de Rugăciune, la Biserica Evanghelică C.A. Reghin

Distribuie Biserica Evanghelică din Reghin a fost gazda unei noi seri de suflet organizată cu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.