Share

Home / Politic / PNL cere de la Guvern peste 7 milioane de euro pentru județul Mureș

PNL cere de la Guvern peste 7 milioane de euro pentru județul Mureș

Partidul Național Liberal a intrat luni, 11 februarie, în dezbaterea Bugetului Național pe 2019, cu amendamente pentru județul Mureș, care însumează 33.929.632 de lei, adică peste 7 milioane de euro, a informat Biroul de presă al PNL Mureş.

Infrastructura, prioritară

Cea mai mare parte din sumele solicitate pentru județul Mureș  în amendamentele PNL sunt pentru lucrări de infrastructură,  modernizarea prin asfaltare a unor drumuri comunale, construcția și extinderea rețelelor de canalizare și alimentare cu apă potabilă, eficientizarea sistemelor de iluminat public, construcții de locuințe sociale pentru tineret.

“Am prioritizat, de asemenea, lucrările de eficientizare energetică a școlilor și grădinițelor, precum și modernizarea unor case de cultură. Partidul Național Liberal va susține toate amendamentele depuse pentru județul Mureș, indiferent de partidul care le-a inițiat. În același context, facem un apel la toți parlamentarii de Mureș, în vederea susținerii amendamentelor propuse de Partidul Național Liberal, pentru dezvoltarea județului”, a precizat senatorul Cristian Chirteş, liderul PNL Mureş.

Fond pentru cofinanţarea proiectelor europene

Potrivit acestuia, la nivelul politicilor publice naționale, PNL a depus amendamente de reducere a alocărilor bugetare pentru partide, precum și pentru construirea spitalelor regionale.

“Considerăm vitală decontarea de Guvern, în proporție de 90%, a cheltuielilor cu asistenţa socială. PNL susţine şi înfiinţarea unui fond pentru cofinanţarea proiectelor cu fonduri europene, dar şi includerea în bugetul pe 2019 a proiectelor de infrastructură mare, cu accent pe Autostrada “Unirii”, Iași – Târgu-Mureș. Am propus și vom susține acordarea de burse şi dotarea şcolilor profesionale, generalizarea programului after school, masa diversificată în şcoli, creşterea sumelor alocate pentru medicina generală. Calendarul dezbaterii bugetului national a început astăzi (luni, 11 februarie – n.r.), în comisiile parlamentare”, a mai subliniat preşedintele PNL Mureş.

Dezbaterea proiectului de buget în plenul comun al Parlamentului va începe miercuri, 13 februarie, de la ora 16.00, iar votul final este programat vineri, 15 februarie.

(Redacţia)

 

 

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Au pus în pericol circulaţia pe drumurile publice!

Biroul de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş a remis vineri, 14 iunie, un …

Share
Share