Apel la curățenie! Recomandări zi de zi
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 117 Vizualizări

Apel la curățenie!

Conform Hotărârii nr. 20 a Consiliului Local, din data de 7 februarie 2008, care modifică și completează HCL 224/28 februarie 2002, vă reamintim următoarele:

Locuitorii municipiului au obligația de a asigura curățenia și buna gospodărire a imobilelor în care locuiesc sau își desfășoară activitatea, precum și a zonelor aferente acestora: curți, grădini, trotuare, zone verzi, străzi, alei, zona gardurilor, porților și fațadelor clădirilor pe care le folosesc, indiferent de titlu (proprietari, chiriași sau administratori).

Deșeurile menajere din blocurile de locuințe se depozitează în locurile special amenajate (platforme betonate, în incinta boxelor), de unde se ridică de către agenții economici abilitați cu lucrări de salubritate, conform graficului anexat la contractul de prestări servicii.

Asociațiile de locatari și proprietari sunt obligate să efectueze curățenia pe teritoriul asociației, inclusiv în preajma lor și la locul de păstrare (boxe, depozite subterane, platforme) a pubelelor, eurocontainerelor care trebuie spălate și dezinfectate lunar prin grija asociației.

Nerespectarea normelor stabilite mai sus constituie contravenție, iar persoanele fizice și juridice care le-au încălcat se sancționează cu amendă contravențională, între 50 și 500 de lei. În cazul contravențiilor repetate, comise de același contravenient, în decurs de șase luni, amenzile se vor dubla.

(Comunicat de presă, Primăria municipiului Târgu-Mureş)

 

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE