Festivalul Virginia Zeani, mai bogat, mai atractiv, mai valoros în 2019 Cultură
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 1494 Vizualizări

Festivalul Virginia Zeani, mai bogat, mai atractiv, mai valoros în 2019

Unul dintre evenimentele de referință ale acestui an, organizat la Tîrgu-Mureș, Festivalul Virginia Zeani își va derula cea de a treia ediție în perioada 31 mai – 9 iunie. Potrivit directorului festivalului, Marian Jurgiu, ediția din acest an vine cu noi și frumoase surprize iubitorilor muzicii, atât din Târgu Mureș cât și din Reghin, locație inclusă încă de anul trecut în cadrul festivalului.

Juriul ediției din acest an al festivalului va fi format din personalități de prim rang, Larisa Gergieva (Artistic Director of the Mariinsky Academy of Young Singers), Peter Mario Katona (Director of Casting – Royal Opera House Covent Garden), Pal Christian Moe (Casting consultant, Bayerische Staatsoper Munich and Glyndebourne Festival Opera), Nelly Miricioiu (Internationally acclaimed Soprano) și  Soós Emese (Head of artistic secretary at the Hungarian State Opera).

Festivitatea de deschidere a festivalului va avea loc vineri 31 mai, la Palatul Culturii, cu un concert avându-i ca invitați pe soprana Nelly Miricioiu (UK), violonistul Leonard Furda (Viena) și Peter Kolcsar maestru acompaniator.

Masterclass-urile  din acest vor fi susținute la Sala Mică a Palatului Culturii de către Nelly Miricioiu.

Sâmbătă, 1iunie, la Palatul Culturii din Târgu Mureș va avea loc  semnifinala Concursului ”L’Assoluta Virginia Zeani, the International Grand Prix of Romania” ,  urmând ca a doua zi, să aibă loc Finala Concursului de Canto și decernarea  premiilor.

Spectacol de balet pentru copii și operă rock

Printre punctele de interes ale ediției din acest a festivalului se numără spectacolul de balet pentru copii ”Coppelia” susținut de Opera Maghiară din Cluj și opera rock ”Cruel” (avampremieră mondială) care va avea reprezentația vineri, 7 iunie, la Palatul Culturii.

Festivalul mai cuprinde o seara de operă sacră, la Catedrala Catolică din Târgu Mureș și două seri de muzică italiană, la pupitrul dirijoral aflându-se  Yeo Jin Kim (Coreea de Sud). Una dintre seri va fi găzduită de Casa de Cultură Municipală „Eugen Nicoară” din Reghin în ziua de 5 iunie.

Punctul culminant al festivalului va fi duminică, 9 iunie, cu reprezentația operetei  ”Tosca”, de G. Puccini, Opera Maghiară din Cluj, dirijor Vladimir Lungu, la Teatrul Național din Târgu-Mureș. Printre invitați se numără Luciano Ganci (Italia) – Cavaradossi, Francesca Tiburzi (Italia) – Tosca, Kálmándy Mihály (Ungaria) – Scarpia, Nagy Zoltán (Viena)  – Angelotti, Köpeczi Sándor (România) – Sagrestano și Rigmányi István (România) – Spoletta.

„Festivalul Internațional Virginia Zeani ajunge în acest an  la a III-a ediție, o ediție mai amplă și mai complexă decât celelalte două la un loc. Prin diversitatea spectacolelor, calitatea de prim rang mondial a membrilor juriului și a artiștilor, dorim să oferim spectatorilor acte artistice de o incontestabilă valoare. Acceptul și prezența acestora la festival certifică odată în plus valoarea și prestigiul cu care ne putem mândrii cu toții. Așa cum ne-am dorit încă de la început, Festivalul Virginia Zeani este un brand incontestabil al județului Mures, al municipiului Tîrgu Mureș și chiar al României câtă vreme personalități muzicale de prim rand mondial sunt interesați de noi și si-au manifestat intenția de a participa. Ne așteptăm ca la concursul de canto L`Assoluta Virginia Zeani din acest an să avem înscriși peste 100 de concurenți din întreaga lume. Suntem deja întrebați de program, de spectacole și rugați să oferim invitații la evenimente. Mulțumesc doamnei Virginia Zeani, mulțumesc autorităților și tuturor celor implicați în acest impresionant proiect ce se întinde pe 10 zile, prin care putem să spunem cu toată responsabilitatea cuvintelor că Mureșul va deveni pentru 10 zile capitala Operei”, a declarat pentru Cotidianul Zi de zi, Marian Jurgiu,  directorul general al Festivalului de Operă Virginia Zeani.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE