Finanțare de 14,5 milioane lei pentru Spitalul Clinic Județean Mureș Sanatate
  • Elena.Polearus
  • 0 comentarii
  • 882 Vizualizări

Finanțare de 14,5 milioane lei pentru Spitalul Clinic Județean Mureș

A fost adoptat bugetul Ministerului Sănătății și al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate cu amendamentele care privesc creșterea finanțării medicinii primare cu peste 500 de milioane față de anul trecut. La această sumă se adaugă creșterea finanțării bugetului Ministerului Sănătății și al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate pentru o serie de programe, ne-a transmis președintele Comisiei pentru Sănătate și Familie din Camera Deputaților, deputatul Florin Buicu.

Comisiile de sănătate din Camera Deputaților și Senat au stabilit ca suma propusă să asigure implementarea de către Ministerul Sănătății a trei programe importante pentru populație. Este vorba despre „Programul Vitamina D” care repezintă un proiect nou care va începe în anul 2019 și cuprinde analize pentru depistarea carenței de vitamina D pentru un număr estimat de 3,56 milioane de asigurați, „Programul Panorama” care presupune testări prenatale, fiind estimat un număr de 200.000 de paciente anual, cu un cost/investigație de 2.500 de lei și „Programul Testare markeri tumorali” care presupune un cost/test de 150 euro/pacient cu factor de risc. Se estimează 930.000 de beneficiari ai acestui program.

„Totodată, se asigură majorarea sumelor alocate de la bugetul de stat pentru Fondul național unic de asigurări sociale de sănătate, fondurile fiind destinate implementării de către Casa Națională de Sănătate a programului Diabet juvenil. Se estimează 3.500 de cazuri rezolvate în anul 2019. În afară de aceste amendamente, care au fost preluate de PSD, a mai crescut finanțarea pentru medicina de familie la 2,63 miliarde lei, cu o creștere față de execuția de anul trecut de peste 500 milioane lei”, a declarat Florin Buicu.

Sume considerabile pentru județul Mureș

Bugetul nu a omis nici Spitalul Clinic Județean Mureș. „În bugetul pe 2019, Spitalul Clinic Județean Mureș va beneficia de finanțare de 14,5 milioane lei, aproximativ 10 milioane fiind alocate pentru Clinica de Oncologie, unde lucrările vor consta în reabilitare termică, reparații și montare lift. O sumă de 4,5 milioane lei din bugetul Ministerului Sănătății va merge către alte lucrări de reparații ale Spitalului Clinic Județean Mureș. Vor fi finalizate lucrările la buncărul necesar pentru montarea acceleratorului de particule, astfel încât, la finalul anului, pacienții cu cancer tratați la Tîrgu-Mureș să beneficieze de cele mai bune condiții de tratament. Vor continua programele de dotare cu echipamente performante, din fonduri ale Ministerului Sănătății destinate Spitalului Clinic Județean de Urgență, Spitalului Clinic Județean și Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant din Târgu-Mureș”, a precizat Florin Buicu.

Toate sumele au fost avizate de comisiile de sănătate, dar și comisiile de buget ale Parlamentului.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE