Share

Home / Recomadări zi de zi / Medicament pentru tuse, retras de pe piață!

Medicament pentru tuse, retras de pe piață!

Unul dintre cele mai folosite medicamente utilizate împotriva tusei, Eurespal, va fi retras de pe piață. Este vorba atât de Eurespal 80 mg comprimate cu eliberare prelungită cât și Eurespal 2 mg/ml sirop. Medicamentul este retras de pe piață deoarece substanța activă fenspirida, poate provoca afecțiuni cardiace.

Problema de siguranță a fost identficată în cadrul unui studiu non-clinic efectuat chiar de producătorul francez al medicamentului. Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale a avizat inițierea retragerii acestor medicamente de la nivelul distribuitorilor, spitalelor și farmaciilor.

Arina TOTH

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Creșterea calității actului medical prin dezvoltarea de tehnici noi, obiectiv important pentru Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă

Îmbunătățirea organizării la nivelul spitalului, dezvoltarea de noi tehnici medicale și perfecționarea celor existente în …

Share
Share