Home / Cultură / „Navigatorul” plonjează în ape adânci, la Sala Mare
Theo Marton și Nicu Mihoc (Foto: Cristina Gânj)

„Navigatorul” plonjează în ape adânci, la Sala Mare

„Navigatorul” de Conor McPherson, în traducerea lui Bogdan Budeș și regia lui Cristi Juncu, este programat sâmbără, 16 februarie, de la ora 19.00, la Sala Mare. Scenografia este realizată de Cosmin Ardeleanu, iar din echipa artistică a spectacolului face parte și coregraful Attila Bordás, acesta semnând mișcarea scenică.

Din distribuția spectacolului fac parte actorii Theo Marton, Nicu Mihoc, Dan Rădulescu, Costin Gavază, Richard Balint și Ale Țifrea.

Din echipa spectacolului mai fac parte Teodora Crăciun (regizor tehnic) și Laura Moldovan (sufleur).
„Navigatorul” a fost scrisă de autorul dramatic Conor McPherson în anul 2006. Acțiunea este plasată în Baldoyle, o suburbie din Dublin, în Ajunul Crăciunului. Piesa îl are în centru pe James „Sharky” Harkin, un alcoolic care locuiește cu fratele său orb și în vârstă – Richard Harkin. Pe măsură ce încearcă să stea departe de băutură în perioada sărbătorilor, Sharky trebuie să îi țină piept irascibilului Richard, dar și propriei conștiințe care îl bântuie.Piesa a fost nominalizată la Premiile Tony și Premiul Olivier pentru Cea Mai Bună Piesă. Cristian Juncu este un regizor cunoscut publicului târgumureșean pentru spectacolele realizate în ultimii ani, „Școala nevestelor“ și „Dinte pentru dinte“, care se joacă și astăzi cu sălile pline.

Despre Navigatorul în presă:

„Navigatorul construiește, coerent și unitar, un crâmpei din viața unei familii înconjurate de mediocritate și singurătate, dar care are parte de un happy end; șansa unui nou început.” (Elena Coman, yorick.ro)

„…avem ocazia de a vedea pe Scena Mare a Teatrului Național din Târgu Mureș un foarte bun și complex spectacol cu Navigatorul” (Mircea Morariu, adevărul.ro)

Biletele și abonamentele pot fi achiziționate de la Casieria din incinta Teatrului, de marți până vineri, între orele 9:00 și 15:00, și cu o oră înainte de începerea spectacolelor, sau la numărul de telefon 0365.806.865 și la Agenția de Bilete din incinta Palatului Culturii, de marți până vineri, între orele 12:00 și 17:30, sau la numărul de telefon 0372.951.251.

Bilete și abonamente pot fi procurate online accesând portalul www.biletmaster.ro.

(A.V.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Prototip de termoscanare la Biblioteca Județeană Mureș

Biblioteca Județeană Mureș, cu sprijinul companiei SVT Electronics Târgu Mureș, se aliniază normelor de siguranță …