Home / Sanatate / Programe importante, incluse în proiectul de buget pentru Sănătate

Programe importante, incluse în proiectul de buget pentru Sănătate

Distribuie

Bugetul Ministerului Sănătății și al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate a fost adoptat de Comisiile reunite de sănătate din Camera Deputaților și Senat, o parte din fonduri fiind destinate pentru implementarea a trei programe importante pentru populație.

În acest an va demara un proiect nou ce va cuprinde analize pentru depistarea carenței de vitamina D, un număr estimat de 3,56 milioane de asigurați ar urma să beneficieze de analize în cadrul Programului Vitamina D. Programul Panorama presupune testări prenatale, fiind estimat un număr de 200.000 de paciente anual, cu un cost/ investigație de 2.500 de lei și Programul markeri tumorali, ce presupune un cost/test de 150 euro/pacient cu factor de risc. Se estimează că vor fi 930.000 de beneficiari ai acestui program.

Arina TOTH

 

De asemenea, verificati

Foto: Întâlnire de lucru a reprezentanților sistemului de sănătate mureșean, în prezența președintelui CNAS- dr. Valeria Herdea. Ce probleme au fost identificate în județul Mureș

Distribuie Eficiența unui sistemul este rezultatul unei bune colaborări interinstituționale,  iar reprezentanții Instituției Prefectului-județul Mureș …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.