Share

Home / Sanatate / Programe importante, incluse în proiectul de buget pentru Sănătate

Programe importante, incluse în proiectul de buget pentru Sănătate

Bugetul Ministerului Sănătății și al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate a fost adoptat de Comisiile reunite de sănătate din Camera Deputaților și Senat, o parte din fonduri fiind destinate pentru implementarea a trei programe importante pentru populație.

În acest an va demara un proiect nou ce va cuprinde analize pentru depistarea carenței de vitamina D, un număr estimat de 3,56 milioane de asigurați ar urma să beneficieze de analize în cadrul Programului Vitamina D. Programul Panorama presupune testări prenatale, fiind estimat un număr de 200.000 de paciente anual, cu un cost/ investigație de 2.500 de lei și Programul markeri tumorali, ce presupune un cost/test de 150 euro/pacient cu factor de risc. Se estimează că vor fi 930.000 de beneficiari ai acestui program.

Arina TOTH

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Personalul medico-sanitar ar putea ieși la pensie la cerere, fără penalități

Personalul medico-sanitar ar putea ieşi la pensie la cerere, fără penalităţi, corespunzător încadrării în locurile …

Share
Share