Share

Home / Administratie / Controale RAR în Mureş: proporţie uriaşă de vehicule neconforme!

Controale RAR în Mureş: proporţie uriaşă de vehicule neconforme!

Registrul Auto Român (RAR) a verificat, anul trecut, din punct de vedere tehnic în trafic, 67.807 vehicule, în toată țara, dintre care 2.431 din judeţul Mureş. Dintre cele 2.431 de vehicule verificate din judeţul Mureş, 51,88 % neconforme iar 20 de mașini prezentau pericol iminent de accident, iar 1,93 % dintre vehicule prezentau probleme legate de inspecţia tehnică periodică – ITP fals, expirat sau anulat.

“În urma controalelor mixte desfășurate de RAR și Poliția Rutieră, în anul 2018 au fost aplicate 302 de amenzi contravenționale, au fost retrase 286 de certificate de înmatriculare și reținute 0 permise de conducere. În situația în care una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice specifice la reprezentanțele RAR din țară. Rezultatele controalelor desfășurate în trafic NU reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR-Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni”, a precizat Roxana Dima, purtător de cuvânt al RAR.

(Redacţia)

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Asociația Leader Parteneriat Mureșean

Share

Share
Share