Târgu-Mureș, gazda a trei mari reuniuni europene în domeniul ortopediei Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1862 Vizualizări

Târgu-Mureș, gazda a trei mari reuniuni europene în domeniul ortopediei

Specialiști de renume, din țară și din străinătate, ce activează în domeniul ortopediei se vor reuni în acest an la Târgu-Mureș, în cadrul a trei mari evenimente, unde vor fi abordate tematici de actualitate din domeniul ortopediei și traumatologiei și prezentate cele mai noi tehnici și proceduri.

În perioada 23-24 mai, va avea loc vizita președintelui Federației Europene de Ortopedie și Traumatologie (EFORT), prof. dr. Philipe Neyret. ”Pentru noi este o mare cinste că a ales Târgu-Mureș, cele două clinici de ortopedie, datorită rezultatelor pe care le avem atât din punct de vedere profesional cât și științific”, a precizat prof dr. Tiberiu Bățagă, șeful Clinicii de Ortopedie și Traumatologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș. În această perioadă vor avea loc discuții și intervenții live, precum și introducerea unui sistem nou de endoprotezare a unui nou produs ”care este foarte apreciat acum în Uniunea Europeană și va începe să fie utilizat și în Târgu-Mureș”.

A cincea ediție a Cursului Internațional de Chirurgie Artroscopică a Genunchiului, organizat sub egida ESSKA-EKA, va avea loc în perioada 29-31 mai, unde ”vor fi organizate ateliere utilizând turnul de artroscopie și instrumentar de patologie chirurgicală ortopedică, și pe os sintetic și pe os animal și în care vom prezenta noutăți”, a adăugat prof. dr. Bățagă.

În luna septembrie, Târgu-Mureș va fi gazda primului curs AO Recon (pentru artroplastia de reconstrucție a șoldului și genunchiului) pentru România și Europa Centrală. ”Este prima oară când România este aleasă ca și centru de pregătire. (…) Eu zic că vom avea trei evenimente care vor fi foarte importante pentru Târgu-Mureș și vor arăta că aprecierea noastră ca și centru european de training este nu numai națională, este internațională”, a conchis prof. dr. Tiberiu Bățagă.

Arina TOTH

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE