Mureșencele ratează „careul de ași” Sport
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 84 Vizualizări

Mureșencele ratează „careul de ași”

Partida retur din cadrul „sferturilor” Ligii Campionilor la popice feminin dintre Electromureș Romgaz Târgu-Mureș și formația austriacă BBSV Viena s-a încheiat cu scorul de 4-4 la puncte de echipă, 13,5-10,5 în favoarea austriecelor, la numărul de manșe câștigate, 3367-3320 la totalul popicelor doborâte în favoarea mureșencelor. După turul disputat în capitala Austriei în urmă cu trei săptămâni, când gazdele au învins cu 5-3 la puncte de echipă, au avut tot 13-5-10,5 la manșe și doar 69 de „bețe” avantaj la total, returul se anunța unul deschis oricărui rezultat. Așa s-au și petrecut lucrurile. Campioana Austriei a obținut calificarea în semifinalele competiției în penultima manșă a ultimului schimb. După primele două schimburi scorul era egal, 2-2 la puncte de echipă și 8-8 la manșe, cu avantaj la total de partea mureșencelor. Pentru echipa antrenorilor Orosz István și Seres Jozsef obținuseră punctele cele două jucătoare din Ungaria, ambele cu prenumele Anita, Méhész și Sáfrány, ambele cu același rezultat, 590 popice doborâte. Prima a câștigat 3 manșe cu Daniela Plamening, care a totalizat doar 517 și a și fost schimbată în manșa a treia, a doua a câștigat trei manșe și a încheiat una la egalitate cu Dominique Pumpler. În primul schimb pentru mureșence a mai evoluat Duka Tilda. Ea a avut un rezultat relativ bun, cu un total de 560 p.d., dar nu a reușit să câștige nicio manșă în fața Hanei Wiedermannova, care a avut o zi de excepție, reușind un total de 611 p.d., cel mai valoros al întâlnirii. La al doilea schimb alături de Sáfrány a mai evoluat pentru gazde mezina Maria Ciobanu. Aceasta a încheiat o manșă la egalitate cu Dana Martinkevic, dar a fost depășită de aceasta de fiecare dată la „izolate”, după ce a avut avantaj până spre finalul fiecărei manșe.

Totul posibil la ultimul schimb

Cu 2-2 la puncte de echipă și avantaj important la total, dar în pericol la numărul de manșe în caz de 5-3, cât a fost în partida tur, mureșencele puteau obține calificarea, dar Doina Baciu și Gyéresi Anna trebuiau să câștige duelurile directe cu Nicole Plaming și Lisa Vsecka. Dubla confrutare nu a debutat fericit pentru mureșence. Baciu a încheiat la egalitate prima manșă, iar Gyéresi a fost învinsă cu un „băț” la ultima lansare. Ambele au cedat din nou spre final manșa următoare, oaspetele având acum avantaj net la manșe. De aici importante deveneau doar punctele de echipă, deci ambele aveau nevoie de victorie, iar totalul echipei care aduceau 2 puncte putea decide. Gyéresi reușise și în manșa a doua un rezultat foarte bun la „pline”, cu 105 p.d. după cele 15 lansări, dar a fost depășită spre final la „izolate”. Acest lucru s-a repetat în manșa a treia, când după 101 în prima jumătate a manșei austriaca a revenit și a câștigat a treia manșă, asigurând punctul pentru calificare echipei sale, dublat de cel reușit de adversara Doinei Baciu, care avea 2,5-0,5 înaintea ultimei manșe. Victoria celor două în ultima manșă a fost doar una de „onoare”, care a făcut ca cele 2 puncte de la total să revină mureșencelor, dar calificarea a fost ratată înaintea acestei ultime manșe.

O partidă care a ținut cu sufletul la gură până spre final întreaga asistență, o calificare obținută de o echipă puternică, foarte exactă în momentele cheie, însoțită din Viena și de un grup de suporteri.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE