Home / Sport / Joc ieșit din „tipare”, victorie importantă

Joc ieșit din „tipare”, victorie importantă

Distribuie

În partida din cadrul etapei a XII-a a ligii secunde de futsal CSM Târgu-Mureș a învins sâmbătă seara pe teren propriu cu scorul de 3-1 (0-0) formația KSE Târgu Secuiesc. Partida era considerată un adevărat derby al Ligii II, ținând cont de faptul că mureșenii, lideri autoritari în clasament, suferiseră singurul eșec al ediției în turul disputat pe terenul covăsnenilor, unde au cedat cu 6-8. Un eșec al echipei antrenorului Lucian Nicușan putea chiar relansa lupta pentru câștigarea campionatului care aduce ocupantei locului I promovarea directă în primul eșalon. Victoria era însă una care aducea desprinderea în frunte a mureșenilor. Partida a fost una deosebit de echilibrată, cu foarte puține ocazii importante la cele două porți, ieșită parcă din „tiparele” jocului de fotbal în sală. Prima repriză a fost una în care niciuna dintre cele două echipe nu a reușit să-și creeze ocazii mari de gol, apărările fiind ermetice, două echipe mobile care au știut să închidă culoarele. La vestiare s-a intrat cu un rar întâlnit 0-0 în această disciplină.

O remiză era bună, victoria și mai valoroasă

Partea a doua a fost una mult mai animată. Acest lucru nu s-a datorat doar celor patru goluri înscrise spre final, dar a avut mult mai multe faze periculoase la cele două porți. Mureșenii au fost cei care și-au creat cele mai importante ocazii, dar în trei rânduri șuturile care au depășit apărarea, inclusiv pe portarul oaspeților, au întâlnit barele porții. O echipă foarte mobilă și ambițioasă, echipa din Târgu Secuiesc a avut și ea câteva atacuri tăioase, dar la intrarea în ultimele cinci minute avea deja 5 faulturi comise. Rezultatul era tot cel de la primul fluier și jocul se îndrepta spre un scor foarte rar întâlnit în futsal. Punctul care urmau să-l obțină mureșenii le asigura păstrarea avantajului față de urmăritoare. În minutul 35, cu doar 5 minute rămase până la final, Szöcs Lászlo reușește totuși deschiderea scorului în urma unei pătrunderi în forță. Au urmat alte trei minute în care s-a reușit minutul și golul. După nici un minut oaspeții au comis un nou fault și Vlad Țipău a transformat imparabil lovitura de la 10 metri. Bară-gol și 2-0. Nemaiavând ce pierde, covăsnenii au scos portarul și riscau să fie surprinși cu poarta goală. Au reușit în minutul următor să reducă diferența, dar în urma unei mingi deviate în propria poartă de mureșeni. Același Vlad Țipău a adus după mai puțin de un minut liniștea în tabăra gazdelor în urma unei combinații rapide și mureșenilor nu le-a mai rămas decât conservarea rezultatului care le consolidează prima poziție. CSM are în acest moment 9 puncte avantaj față de a doua clasată, Fortius Buzău și 11 față de adversara de sâmbătă. Buzoienii au însă cu două partide mai puțin disputate și meciul din ultima etapă cu CSM Târgu-Mureș pe teren propriu, care va sta în etapa care urmează.

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

CSU Târgu Mureș: Rezultate bune la ciclism

Distribuie În ziua a treia a competiției de ciclism Serbia Epic Series, sportivul Patrick Pescaru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.