Home / Cultură / „Laika. Numele meu e Câine“, un spectacol despre prietenii noștri canini, la Teatrul Ariel
Imagine de la repetiții (Foto: Anda Cadariu)

„Laika. Numele meu e Câine“, un spectacol despre prietenii noștri canini, la Teatrul Ariel

„Laika. Numele meu e Câine“ de David Košťák, în regia lui Alexandru Macrinici vorbește despre condiția animalelor și relația lor cu oamenii din perspectiva Laikăi – prima cățelușă trimisă în spațiu, la bordul navei sovietice Sputnik 2, în 1957.

Spectacolul se adresează publicului tânăr și propune o interpretare ludică și emoționantă a poveștii, aducându-ne cu talent în lumea prietenilor noștri canini prin intermediul replicilor inteligente și amuzante. Situațiile inedite prin care trece Laika sunt abordate cu talent, profunzime şi compasiune de către dramaturgul ceh David Košťák, ridicând întrebări cu privire la responsabilitatea pe care o avem cu toții față de animalele din jurul nostru.

Din echipa artistică a spectacolului „Laika. Numele meu e Câine“ fac parte studenți ai Universității de Arte din Târgu Mureș – Alexandru Macrinici (regie), Denisa Berceanu (scenografie), Carmen Ghiurco și Narcis Zamfir (actorie), precum și actori ai Teatrului de Copii și Tineret „Ariel” – Alice Bratu, Cristi Bratu și Cristina Ungureanu.

Spectacolul reprezintă o producție a Teatrului de Copii și Tineret „Ariel” în parteneriat cu Universitatea de Arte din Târgu Mureș și Asociația Animact și a apărut ca urmare a spectacolului lectură din mai 2018, organizat sub egida proiectului european Fabulamundi.Playwriting Europe. Beyond Borders, cofinanțat de Uniunea Europeană prin programul Europa Creativă.

Spectacolul va avea loc luni, 18 februarie, ora 18.00, la Teatrul Ariel, Sala Studio (Str. Poligrafiei nr. 4, Târgu Mureș).

(A.V.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

UNSEEN.CONCERT IN THE DARK, experiența unică a muzicii clasice în întuneric la Palatul Culturii

Asociația Smart Med și Filarmonica de stat Târgu Mureș invită publicul din Târgu-Mureș la o …