„Laika. Numele meu e Câine“, un spectacol despre prietenii noștri canini, la Teatrul Ariel Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 191 Vizualizări

„Laika. Numele meu e Câine“, un spectacol despre prietenii noștri canini, la Teatrul Ariel

„Laika. Numele meu e Câine“ de David Košťák, în regia lui Alexandru Macrinici vorbește despre condiția animalelor și relația lor cu oamenii din perspectiva Laikăi – prima cățelușă trimisă în spațiu, la bordul navei sovietice Sputnik 2, în 1957.

Spectacolul se adresează publicului tânăr și propune o interpretare ludică și emoționantă a poveștii, aducându-ne cu talent în lumea prietenilor noștri canini prin intermediul replicilor inteligente și amuzante. Situațiile inedite prin care trece Laika sunt abordate cu talent, profunzime şi compasiune de către dramaturgul ceh David Košťák, ridicând întrebări cu privire la responsabilitatea pe care o avem cu toții față de animalele din jurul nostru.

Din echipa artistică a spectacolului „Laika. Numele meu e Câine“ fac parte studenți ai Universității de Arte din Târgu Mureș – Alexandru Macrinici (regie), Denisa Berceanu (scenografie), Carmen Ghiurco și Narcis Zamfir (actorie), precum și actori ai Teatrului de Copii și Tineret „Ariel” – Alice Bratu, Cristi Bratu și Cristina Ungureanu.

Spectacolul reprezintă o producție a Teatrului de Copii și Tineret „Ariel” în parteneriat cu Universitatea de Arte din Târgu Mureș și Asociația Animact și a apărut ca urmare a spectacolului lectură din mai 2018, organizat sub egida proiectului european Fabulamundi.Playwriting Europe. Beyond Borders, cofinanțat de Uniunea Europeană prin programul Europa Creativă.

Spectacolul va avea loc luni, 18 februarie, ora 18.00, la Teatrul Ariel, Sala Studio (Str. Poligrafiei nr. 4, Târgu Mureș).

(A.V.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE