Handbalistele junioare II vin din urmă Sport
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 476 Vizualizări

Handbalistele junioare II vin din urmă

După echipa de handbal senioare a Clubului Sportiv Municipal Târgu-Mureș, lider autoritar în seria D a Diviziei A, calificată în „optimile” Cupei României și cea de junioare I a aceluiași club, instalată pe prima poziție după patru etape disputate în faza a doua a Campionatului Național, echipa de junioare II nu se lasă mai prejos. Pornite cu două echipe în grupa G, mureșencele au încheiat prima fază pe primele două locuri. Regulamentul nu permite ca două echipe ale aceluiași club să continue competiția, astfel CSM a pornit în Grupa IV Valoare doar cu o echipă, care a încheiat cu victorii pe linie. În această fază s-au calificat primele trei din cele opt grupe ale primei faze, alcătuind patru serii a câte șase echipe, de unde primele două obțin calificarea la turneul final. La sfârșitul săptămânii s-a disputat și prima etapă din această a doua fază, mureșencele reușind cea mai categorică victorie din cele 12 partide ale primei runde, 48-19 pe teren propriu cu CSȘ Zalău.

La fel ca și primele echipe, promovarea în Liga Națională pentru echipa din Divizia A și intrarea în cursa pentru medalii la junioare I, cea de junioare II are același obiectiv, calificarea la turneul final. Parcursul până în prezent justifică acest lucru.

Principalele adversare, maramureșencele

Tinerele handbaliste au ocazia în etapa viitoare să-și consolideze poziția, urmând să evolueze tot pe teren propriu, cu LPS „Florin Fleșeriu” Sebeș. Principalele adversare din grupă par a fi cele două echipe din Baia Mare venite din grupa H, CSȘ 2 și Marta, ambele învingătoare în deplasare în prima etapă, a șasea componentă fiind CSȘ Mediaș.

Echipa mureșeană este coordonată de Liana Maria Costea, coordonator al secției handbal copii și juniori din cadrul clubului, antrenoarea fiind Andrea-Diana Luca, cu Akos Gergely preparator fizic și Dorin Mureșan antrenor cu portarii, având ca principal sponsor firma Hirschmann Automotive România.

Lotul celor două grupe de la junioare II (15-16 ani) care vor alcătui unul singur pentru fazele următoare le are în componență pe următoarele: Szász Boglárka, Amelia Gânj, Ilinca Pop, Both Edina (portari) Veres-Filep Iringó – Kincső, Roxana Guță, Nagy Henrietta, Corina Elena Lupei (componentă a lotului național de junioare), Kocsis Tamara, Tania Coșarcă, Alexia Gherghe (toate trei componente a lotului lărgit de cadete), Olivia Opriș, Kacsó Andrea Tamara, Gál Anna, Ștefania Virag, Ioana Mureșan, Mara Șerban, Andreea Țîrle (lotul național de junioare), Márton Henrietta, Kiss Nikolett Kitti, Székely Kincsö.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE