Parcarea subterană, „liliecii și statuile, stop-cadru pe Târgu-Mureș!” Administratie
  • redactia
  • 1 comentarii
  • 1889 Vizualizări

Parcarea subterană, „liliecii și statuile, stop-cadru pe Târgu-Mureș!”

Biroul de presă al Primăriei municipiului Târgu-Mureş a remis luni, 18 februarie, un comunicat de presă intitulat „Liliecii și statuile, stop-cadru pe Târgu-Mureș!…  sau cum se pot prăbuși proiectele sub “greutatea” celor care le blochează, funcționând pe principiul „La orice soluție, venim cu o problemă!”, document pe care îl publicăm, integral, în rândurile de mai jos.

„Încă un proiect al Primăriei pe cale de a fi desființat!

Târgu-Mureș, câmpul de bătălie al orgoliilor fără măsură! După ce un proiect important, privind centura ocolitoare a orașului  a fost blocat în urmă cu mai mulți ani, invocând drept argument liliecii, acum se repetă din nou situația: proiectul care ar rezolva problema parcărilor în Târgu-Mureș este pe punctul de a fi răsturnat! Motivele sunt puse pe tapet în spațiul public de diverse persoane neavizate, susținute de foști consilieri locali care, după ce au părăsit scaunele din care puteau lua decizii bune pentru comunitate, continuă să facă zarvă din spațiul virtual. Argumentele pe care le aruncă împotriva proiectului parcărilor subterane sunt menite să creeze neînțelegeri în comunitate, interpretări personale care incită la conflicte și tensiuni. Exemple de contraargumente la proiect, susținute în mediul online: “O astfel de lucrare ar pune în pericol bisericile, clădirile de patrimoniu, ar amâna expunerea statuii lui Gabriel Bethel”.

Ca urmare, revenim cu motivele pentru care acest proiect inițiat de primarul municipiului Târgu-Mureș, dr. Dorin Florea a fost evaluat și votat de consilierii locali, ca fiind o soluție viabilă pentru oraș:

  1. Scopul principal: eliminarea locurilor de parcare supraterane în favoarea circulației în zona centrale și protejarea zonei istorice. Potrivit studiului de fezabilitate, accesul auto se va face din latura sud-vestică (dinspre Palatul Culturii) și din cea nord-estică (ieșirea spre Piața Petofi Sandor).
  2. Parcarea va deservi fie târgumureșenii care au treabă în centrul urbei sau lucrează în această zonă, fie cetățenii care tranzitează orașul.
  3. Parcarea este dezvoltată pe un singur nivel subteran, conform ca un singur corp, cu o capacitate totală de 415 autoturisme, pe o arie construită de 12.320 mp.

Important ! La exteriorul Parcării subterane, ieșirile pietonale din interiorul parkingului se vor corela cu solutia de amenjare zona supraterană stabilită în urma concursului de arhitectura “My City Târgu-Mureș/ Marosvasarhely/ Neumarkt”. Scopul concursului de soluții de anul trecut, privind zona de suprafață a centrului a fost obținerea de soluţii/ idei pentru valorificarea zonei studiate în contextul nevoilor comunitare actuale prin: rezolvarea conflictelor generate de caracterul multifuncțional al zonei studiate, punerea în valoare a monumentelor și ansamblurilor arhitectural – urbanistice din zonă, creșterea atractivității zonei pentru turism,  ameliorarea peisagistică,  creșterea calității spațiilor destinate întâlnirilor sociale din zonă.»

 

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

  • Proiectele Primariei se prabusesc fiindca sunt intocmite la mantuiala si doar pentru castig electoral.Acest lucru poate fi dovedit printro simpla plimbare in oras.Multe ruine si gunoaie aruncate peste tot.Cladiri si ansambluri de cladiri istorice lasate in paragina doar pentru ca sunt in proprietate privata.Zone verzi macelarite in favoarea parcarilor pentru masini second hand poluatoare. Afacerile care se deruleaza nu dezvolta orasul si nu aduc profit pentru oras,nu infrumuseteza orasul nu-l fac atractiv.Afacerile ca asfaltarile continue,refaceri trotuare in forma continuata,infiintarea in numar foarte mare al restaurantelor,cantinelor,hotelurilor,magazinelor imbogatesc pe cei care le detin.Iar fara infrastructura adecvata ademenirea bolnavilor si a studentilor in numar tot mai mare din alte judete nu face altceva decat sa polueze aerul orasului sa distruga ani de ani infrastructura rutiera,clinicile,scolile si alte cladiri si sa saraceasca si sa imbolnaveasca pe acei oameni care prin taxe si impozite intretin orasul.
    Cred ca alesilor le lipseste viziunea in termen lung, gandirea moderna si moralitatea focusata catre acele proiecte care imbunatatesc calitatea mediului in primul rand ,modernizarea si infrumusetarea orasului.De exemplu proiect pentru mai multe centre pietonale inlocul unui garaj subteran care ar aduce pagube si mai mari si ar favoriza doar pe cei care isi desfasoara locul de munca acolo.(bancherii,cei de la administratia locala si judeteana,patronii restaurantelor si cafenelelor etc.)

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE