Share

Home / Sanatate / Demersuri pentru decontarea terapiei pentru copiii și adulții diagnosticați cu tulburări din spectrul autist

Demersuri pentru decontarea terapiei pentru copiii și adulții diagnosticați cu tulburări din spectrul autist

Deputatul PSD Florin Buicu, președintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților, s-a întâlnit luni, 18 ianuarie, cu Ana Dragu, psiholog clinician al Asociaţiei Autism Europa Bistriţa şi cu Mihai Călin, actor, în cadrul unui parteneriat dintre Federaţia pentru Drepturi şi Resurse pentru Persoanele cu Tulburări în Spectrul Autist (FEDRA) şi Teatrul Naţional Bucureşti.

“Am solicitat decontarea terapiei pentru copiii și adulții diagnosticați cu tulburări din spectrul autist (TSA – n.a.), înființarea Registrului Unic al Persoanelor cu TSA și măsuri de stimulare a realizării screeningului timpuriu pentru depistarea tulburărilor din spectrul autist. Domnul Buicu ne-a asigurat de tot sprijinul Comisiei urmând ca în perioada următoare să se facă primii pași în vederea înființării Registrului și crearea posibilității ca serviciile psihologice să fie contractate și prin intermediul medicilor pediatri și psihiatrii de adulți în vederea creșterii absorbției fondurilor disponibile. De asemenea, se are în vedere ca din acest an numărul de puncte alocate serviciilor conexe să se dubleze”, a precizat Ana Dragu.

(Redacţia)

 

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

FOTO: Exercițiu ISU la Kastamonu România Reghin

În cadrul unui control de fond organizat de Inspecția de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru …

Share
Share