Deşeurile menajere din zona Sighişoarei, colectate selectiv de Schuster Ecosal Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 897 Vizualizări

Deşeurile menajere din zona Sighişoarei, colectate selectiv de Schuster Ecosal

Reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Mureş, Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Ecolect Mureş şi Schuster Ecosal SRL Sighişoara au semnat luni, 18 februarie, în incinta Palatului Administrativ din Târgu-Mureş, contractul de delegare a gestiunii activităţilor de colectare şi transport a deşeurilor municipale şi altor fluxuri de deşeuri, componente ale serviciului de salubrizare al Judeţului Mureş – zona 3 Sighişoara, alcătuită din municipiul Sighişoara şi comunele Albeşti, Apold, Daneş, Saschiz şi Vânători.

Delegarea operării activităţii de colectare şi transport a deşeurilor se desfăşoară în cadrul proiectului „Sistem de Management Integrat al Deşeurilor Solide în Judeţul Mureş”, derulat de Consiliul Judeţean Mureş, iar contractul semnat are o valoare estimată de 11,7 milioane de lei, fără TVA, o durată de 8 ani şi o perioadă de mobilizare (pregătire) de 60 de zile.

Proiectul SMIDS, aproape de finalizare

Preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Péter Ferenc, s-a arătat încrezător în „închiderea cercului” într-un viitor apropiat, de câteva săptămâni, respectiv în finalizarea propriu-zisă a proiectului „Sistem de Management Integrat al Deşeurilor Solide în Judeţul Mureş” (SMIDS).

„Cred că este un moment important, un nou pas privitor la delegarea gestiunii activităţii de colectare şi transport a deşeurilor municipale din cadrul proiectului „Sistem de Management Integrat al Deşeurilor Solide în Judeţul Mureş”, a precizat Péter Ferenc.

„Licitaţiile pentru celelalte şase zone sunt într-o fază avansată, deci în următoarele săptămâni va avea loc semnarea contractelor de delegare”, a completat preşedintele Consiliului Judeţean Mureş.

Totodată, Péter Ferenc a arătat că „depozitul este funcţional, s-au semnat contractele şi pentru staţia de la Vălureni şi Cristeşti şi pentru staţia de tratare mecano-biologică de la Sânpaul”, iar în perioada imediat următoare trebuie „doar încheiate contractele de delegare pentru colectarea deşeurilor” aferente celor şapte zone ale judeţului Mureş.

Cetăţeanul, veriga esenţială a parteneriatului

Directorul ADI Ecolect Mureş, Tóth Andrea, şi-a exprimat speranţa că semnarea contractelor de delegare a gestiunii activităţilor de colectare şi transport a deşeurilor reprezintă un prim pas pentru ca toţi cetăţenii judeţului Mureş să beneficieze de „un mediu mai curat”.

„Aceste contracte, după ce le-am semnat, trebuie gândite ca nişte parteneriate între operatorul de salubrizare, între autoritatea contractantă, între unitatea administrativ-teritorială locală, inclusiv organele de control şi cetăţeni. Împreună reuşim să aducem totul la un nivel cât de cât normal în acest segment pentru că degeaba există o infrastructură creată care poate să facă faţă la standardele cele mai înalte de gestionare a deşeurilor dacă infrastructura nu este alimentată corespunzător şi pentru a fi alimentată corespunzător principalul factor este cetăţeanul”, a declarat Tóth Andrea, care a anunţat că tarifele maxime prevăzute în proiect sunt de 10,3 lei/ lună/ persoană din mediul urban, respectiv de 5 lei/ lună/ persoană din mediul rural.

Experienţă de 21 de ani pentru Schuster Ecosal

Societatea Schuster Ecosal SRL a fost reprezentată de Strava Maria Andreescu, administrator, care a punctat experienţa de peste două decenii (mai exact de 21 de ani) în domeniul salubrităţii a firmei pe care o reprezintă.

„Nu suntem începători în acest domeniu, am participat la licitaţie şi a fost o surpriză mare că am fost singurii ofertanţi pe această zonă. Am ajuns în faza de a semna un contract, suntem la începutul unei colaborări şi cu ADI Ecolect. Sper să fie o colaborare fructuoasă, să ne înţelegem reciproc şi să ne atingem toţi ţintele”, a declarat Strava Ana Maria.

Potrivit datelor furnizate de portalul www.listafirme.ro, în exerciţiul financiar 2017 societatea Schuster Ecosal SRL Sighişoara a derulat afaceri de 11,9 milioane de lei, a obţinut un profit net de 2,6 milioane de lei şi a asigurat un număr mediu de 125 de locuri de muncă.

Patru tipuri de colectare

După expirarea perioadei de mobilizare necesară pregătirilor pentru implementarea proiectului, cetăţenii din localităţile arondate vor avea la dispoziţie pubele de diverse dimensiuni pentru colectarea selectivă a deşeurilor, respectiv pentru hârtie-carton, sticlă, plastic-metal şi biodegradabile-reziduale.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE