Primul campionat de Minifotbal, aproape de finalul turului Sport
  • redactia
  • 1 comentarii
  • 1216 Vizualizări

Primul campionat de Minifotbal, aproape de finalul turului

Dacă fotbalul pe teren mare nu a adus României mari satisfacții în ultimele decenii, reprezentativele de minifotbal „tricolore” s-au aflat deseori în atenție. Astfel, în urmă cu 12 ani, în 2007 a luat ființă și Federația Română de Minifotbal. Aceasta are în schimb doar o colaborare cu Federația Română de Fotbal, dar este independentă de aceasta. După rezultatele obținute pe plan internațional se organizează campionate județene, de unde campioanele participă la turnee regionale și finale. În județul Mureș se află în plină desfășurare prima ediție. Sunt înscrise un număr de 12 echipe, care se întrec în etape săptămânale, tur-retur, pe terenul sintetic al bazei sportive Junior din Sâncraiu de Mureș. Întrecerile sunt așadar coordonate de federația de specialitate și organizate pe plan local de clubul care găzduiește partidele. În cazul mureșenilor, este vorba despre Rareș Vârtic și Romulus Miclea, două nume cunoscute în fotbalul târgumureșean, ambii cu prezențe în primul eșalon al fotbalului pe teren mare. Loturile majoritatea echipelor cuprind de asemenea mulți foști jucători, unii chiar în eșaloane superioare. Cei doi amintiți veghează în numele clubului organizator, Academica Transilvania, ca totul să se desfășoare în condiții optime. Fiind vorba despre o competiție oficială, toate condițiile trebuiesc îndeplinite. Echipele participante sunt alcătuite din loturi de câte 18 jucători, cu 12 înscriși pe foaia de arbitraj a fiecărei partide, iar meciurile se desfășoară în zilele de duminică, echipele de start fiind alcătuite din cinci jucători și un portar.

Derby-ul a dus detașarea liderului

Această primă ediție a debutat la începutul lunii decembrie a anului trecut, ultima etapă fiind programată în 2 iunie. Campioana va participa în campionatul regional, zona Nord-Vest, care se va disputa în localitatea Florești, lângă Cluj-Napoca. Un lucru obișnuit pentru cei care sunt la curent cu fostele campionate de minifotbal din cartierele târgumureșene, numele unor echipe sunt mai degrabă „exotice”, cum ar fi FC Portugalia, FC Brazilia sau Dortmund, altele au doar un nume, al firmei pe care o reprezintă în unele cazuri, sau doar venite din imaginația conducătorilor echipei, cu sau fără rezonanță fotbalistică: Benfica, Inter, Gulden, Miata, Nova Vita, Wassman, Viitorul. Alături de acestea se află și două echipe din afara municipiului: Mureșul Chirileu și Forza Sânpaul.

Până în prezent s-au disputat șapte etape, deci mai sunt încă patru din tur. Etapa care s-a disputat duminică a programat un joc important, între primele două clasate, singurele neînvinse după șase meciuri, Nova Vita și Inter. Prima era cu victorii pe linie și 18 puncte, a doua cu o remiză, deci la 2 puncte în urma lor. Nova Vita a învins cu 5-2 și și-a mărit avantajul față de urmăritoare.

În paralel cu acest prim campionat se va disputa și o primă ediție a Cupei Transilvania, echivalentă cu Cupa României, faza județeană. Aceasta se va disputa în luna martie, cu două etape eliminatorii, un turneu final de trei, iar câștigătoarea va participa la faza finală de la Bacău.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

  • Bine ca i-ati dus la Sancrai, unde pot ce-i de la Nova Vita sa isi faca jocurile lor de culise, cand au venit la Weekend nu au putut si au pierdut cu „amatorii”. Sunteti o ocara de oameni, toti la un loc, in Sancraiu de Mures.

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE