Degustare crama Domeniul Vlădoi la Wine Box Social
  • Elena.Polearus
  • 0 comentarii
  • 174 Vizualizări

Degustare crama Domeniul Vlădoi la Wine Box

Mâine, 22 februarie, de la ora 13:00, Wine Box vă invită să descoperiți savoarea unică a vinurilor dobrogene Domeniul Vlădoi alături de proprietarul și vinificatorul cramei, Ion Vladoi, în cadrul degustării de top sampling organizată la Winebox din Promenada Mall Târgu-Mureș.

Conform informațiilor furnizate de familie, Niculae Vlădoi, viticultor pasionat, a adus cu el pasiunea pentru viță și vin, înființând pe meleagurile Siminocului prima plantație de vie cu soiuri hibride și nobile, aduse din zona Drăgășanilor. Chiar dacă mare parte din podgorie a fost confiscată în anii socialismului, pasiunea a mers mai departe, chiar dacă s-a rezumat la mica vie din curtea casei.

După 1989, familia a redobândit moștenirea bunicilor: o vie de aproape 19 de hectare, îmbătrânită și vlăguită, pe care, începând cu 1995, o va vinifica în crama proprie. În 2005, familia Vlădoi decide înlocuirea totală a butașilor existenți cu soiuri care au o capacitate mai mare de acumulare a zaharurilor și a aromelor, în detrimentul cantității.

Proiectul de modernizare a cramei proprii a fost aprobat în 2009. El a presupus implementarea unui sistem de irigare prin picurare, alimentat prin forarea unui puț, precum și achiziția unui tractor viticol cu utilajele aferente. Finanțarea obținută în urma aprobării proiectelor de modernizare a dus la crearea unei plantații tinere, cu soiuri superioare, valorificate prin vinificatoare din inox, fermentare controlată, presă pneumatică și alte utilaje necesare obținerii unui vin de calitate. Astfel, a luat naștere o cramă modernă la Siminoc, care valorifică doar strugurii produși în plantația proprie, ducând la obținerea unui vin premium sub brandul „Domeniul Vlădoi”.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE