Share

Home / Social / Degustare crama Domeniul Vlădoi la Wine Box

Degustare crama Domeniul Vlădoi la Wine Box

Mâine, 22 februarie, de la ora 13:00, Wine Box vă invită să descoperiți savoarea unică a vinurilor dobrogene Domeniul Vlădoi alături de proprietarul și vinificatorul cramei, Ion Vladoi, în cadrul degustării de top sampling organizată la Winebox din Promenada Mall Târgu-Mureș.

Conform informațiilor furnizate de familie, Niculae Vlădoi, viticultor pasionat, a adus cu el pasiunea pentru viță și vin, înființând pe meleagurile Siminocului prima plantație de vie cu soiuri hibride și nobile, aduse din zona Drăgășanilor. Chiar dacă mare parte din podgorie a fost confiscată în anii socialismului, pasiunea a mers mai departe, chiar dacă s-a rezumat la mica vie din curtea casei.

După 1989, familia a redobândit moștenirea bunicilor: o vie de aproape 19 de hectare, îmbătrânită și vlăguită, pe care, începând cu 1995, o va vinifica în crama proprie. În 2005, familia Vlădoi decide înlocuirea totală a butașilor existenți cu soiuri care au o capacitate mai mare de acumulare a zaharurilor și a aromelor, în detrimentul cantității.

Proiectul de modernizare a cramei proprii a fost aprobat în 2009. El a presupus implementarea unui sistem de irigare prin picurare, alimentat prin forarea unui puț, precum și achiziția unui tractor viticol cu utilajele aferente. Finanțarea obținută în urma aprobării proiectelor de modernizare a dus la crearea unei plantații tinere, cu soiuri superioare, valorificate prin vinificatoare din inox, fermentare controlată, presă pneumatică și alte utilaje necesare obținerii unui vin de calitate. Astfel, a luat naștere o cramă modernă la Siminoc, care valorifică doar strugurii produși în plantația proprie, ducând la obținerea unui vin premium sub brandul „Domeniul Vlădoi”.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Cetățeni străini depistați cu ședere ilegală în Mureș

Polițiștii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări al județului Mureș au desfășurat, miercuri, …

Share
Share