Final de sezon prelungit forțat la volei Sport
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 120 Vizualizări

Final de sezon prelungit forțat la volei

Echipa feminină de volei CSM Târgu-Mureș își încheie sâmbătă evoluția din prima fază a eșalonului secund. După mai multe sezoane în care CSU Medicina s-a aflat permanent în prima jumătate a clasamentului, cu o semifinală de campionat susținută în ediția 2013-2014 și participări în cupa continentală CEV, odată cu sistatarea susținerii financiare din partea autorităților locale echipa a încheiat ediția trecută de campionat pe ultima poziție. Retrogradarea putea fi eventual evitată, dar lotul a rămas doar cu jucătoare junioare și odată cu înființarea Clubului Sportiv Municipal se impunea oricum ca echipa să pornească de jos. Mai mult, majoritatea jucătoarelor mai importante din lot, inclusiv cele localnice crescute și formate aici au plecat la alte echipe. Astfel, noua echipă a pornit în premieră din eșalonul secund, seria A2 Vest. Campionatul se află înaintea ultimei etape a primei faze, în care mureșencele vor primi vizita celei de-a doua clasate, FC Argeș Pitești (numele este luat de fosta echipă de glorie din istoria clubului argeșean, dar așa se numesc toate echipele clubului, indiferent de disciplina sportivă). Partida din această ultimă etapă va avea loc sâmbătă, 23 februarie, de la ora 12.00, în sala din incinta UMF din Târgu-Mureș.

Ambiguitate la FR Volei, ca în România

După cele 17 etape disputate echipa pregătită de antrenorul Predrag Zukovic are tot atâtea victorii, toate de 3 puncte, deci cu un total de 51, cu un singur set cedat pe parcursul ediției. De cealaltă parte, echipa din Pitești are și ea asigurat locul secund, fiind cu 44 puncte la 7 de următoarea clasată, CSU Oradea. Primul eșalon a rămas cu doar 8 echipe și la începutul campionatului se spunea că nu vor mai fi baraje. Dar, ca la noi, la nimenea. Din motive știute doare de cei din conducerea federației, vor avea loc turnee de promovare, dar un ultim tuneu final, care apare în continuare pe site-ul oficial pentru perioada 19-21 aprilie, nu va mai avea loc (detaliile finale le-a furnizat directorul coordonator al secției de volei din cadrul CSM, Laurențiu Magdaș). Sistemul este cel cunoscut deja, cu două victorii din trei, între locurile 1-8, 2-7, 3-6 și 4-5, în zilele de 2, 9 și 16 martie, cu prima și eventual a treia partidă pe terenul celei mai bine clasate. Cum locurile se cunosc deja în cazul majorității echipelor, adversara mureșencelor în prima fază va fi CSM Sighetu Marmației. După acest duel, cele patru câștigătoare din ambele serii vor susține faza a doua, care devine astfel turneul final de promovare, în perioada 5-7 aprilie. Locul disputării acestora va fi stabilit în urma unei licitații, iar primele două clasate din cele două serii vor promova direct în Divizia A1, mărind la 12 numărul participantelor.

Promovarea văzută ca și asigurată întâzie așadar pentru CSM Târgu-Mureș, care după meciul de sâmbătă va mai avea de susținut cel puțin alte cinci partide până la revenirea în primul eșalon, chiar dacă întreg sezonul a fost mai degrabă un „galop de sănătate”, sau antrenamente cu publicul care parcă nu mai are niciun interes.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE