Home / Invatamant / Din toamnă, școală profesională la Rîciu!

Din toamnă, școală profesională la Rîciu!

Începând cu anul şcolar 2019-2020, în comuna Rîciu va funcţiona o şcoală profesională care va deservi toate localităţile din zona de câmpie a judeţului Mureş, a anunţat, pe pagina sa de Facebook, Ciprian Alin Belean, consilier local din comuna Rîciu.

Iniţiativă marca “Împreună pentru Rîciu”

Iniţiativa aparţine platformei civice “Împreună pentru Rîciu”, creată cu puţin timp în urmă de Ciprian Alin Belean.

“Prima inițiativă a platformei civice “Împreună pentru Rîciu”, prima reușită! Munca în echipă dă roade! Zis și făcut! În urma demersurilor legale, începând din septembrie, la Rîciu vom avea prima clasă a școlii profesionale. Începem cu profilul agricultor culturi de câmp. Ca să câștigăm aproape doi ani în toată această procedură, am reușit o extensie a școlii din Band în comuna noastră, astfel că toate cursurile și practica vor avea loc la Rîciu. În plus, fiecare elev va primi o bursă lunară de 200 de lei, pe toată durata de trei ani a cursurilor, iar elevii din alte comune vor avea transportul decontat! Menționăm că se vor studia pe lângă cultura plantelor de câmp și viticultura, pomicultura, cultura florilor și mecanizarea necesară acestor culturi”, a precizat Ciprian Alin Belean.

Părinţii şi elevii din zonă interesaţi de cursurile viitoarei şcoli profesionale, pot obţine informaţii suplimentare de la secretariatul Gimnaziului de Stat “Gheorghe Șincai” din Rîciu.

(Redacţia)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Vor fi decalate examenele naționale? Răspunsul ministrului Educației

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a avut, joi, discuţii cu sindicaliştii din învăţământ şi cu reprezentanţi …