Consiliul Judeţean Mureş interesat să achiziţioneze un incinerator mobil Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1209 Vizualizări

Consiliul Judeţean Mureş interesat să achiziţioneze un incinerator mobil

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a anunțat, recent, că s-a încheiat procedura de consultare publică a ghidurilor consultative pentru finațarea Măsurilor 7.4 și 5.1 care au ca beneficiari instituții publice, informează Telegraful de Mureş.

Ce prevede Măsura 7.4

Potrivit sursei citate, pentru Măsura 7.4 beneficiarii eligibil sunt Consiliile Județene, care prin această finanațare pot achiziționa incineratoare mobile, inclusiv mijloace de tractare/transport și alte facilități de ucidere a animalelor.
Conform ghidului ca cărui dezbatere publică s-a încheiat, incineratoarele mobile vor fi utilizate pentru distrugerea la fața locului a subproduselor de origine animală care nu sunt destinate consumului uman, sau în situația dezastrelor naturale și a epizootiilor, atunci când este depășită capacitatea de distrugere prin metode convenționale. Totodată, incineratoarele mobile și facilitățile de ucidere trebuie să fie în conformitate cu legislația europeană aplicabilă.

Ovidiu Dancu: “Managementul deşeurilor, necesar”

Social-democratul Ovidiu Dancu, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Mureş, a declarat că instituţia pe care o reprezintă este interesată să depună o cerere de finanţare pentru Măsura 7.4.

“Având în vedere că responsabilitatea gestionării organizării și desfășurării activității de neutralizare a animalelor moarte provenite din gospodăriile crescătorilor individuali de animale conform Hotărârii Guvernului 551/2018 este a Consiliului Judeţean, vom depune cererea de finanțare de îndată ce măsura va deveni finanțabilă”, a declarat, pentru Telegraful de Mureş, Ovidiu Dancu.

Totodată, Ovidiu Dancu a mai menţionat că “în comunitățile rurale, prin prisma caracterului predominant agricol, sunt necesare servicii de bază adecvate pentru managementul deșeurilor care să contribuie la asigurarea unui nivel optim de biosecuritate și reducerea consecințelor asupra mediului inconjurător”.

Ce prevede Măsura 5.1

În ceea ce priveşte Măsura 5.1, Telegraful de Mureş precizează că solicitanţii eligibili pentru sprijinul acordat prin Sub-măsura 5.1 sunt instituţii publice cu atribuţii în prevenirea şi limitarea răspândirii pestei porcine africane, iar categoriile de beneficiari eligibili care pot primi fonduri nerambursabile sunt entități publice cu atribuții în domeniu sanitar-veterinar, autorități publice care au în administrare punctele de trecere a frontierei, autorități publice care au în administrare drumurile publice și administratori/gestionari publici ai fondurilor cinegetice.
Astfel, prin măsura 5.1. destinată entităților publice, AFIR va finanța: cheltuieli cu achiziția de instalații de dezinfecție și dezinsecție, cheltuieli cu achiziția de echipamente și instrumentar de determinarea și diagnostic, cheltuieli cu achiziția de mijloace specializate de transport a probelor, cheltuieli cu achiziția de camere frigorifice pentru depozitarea temporară a animalelor sălbatice ucise până la primirea rezultatelor probelor prelevate; cheltuieli cu racordarea la utilități, după caz, respectiv racordarea la sistemele centralizate (de exemplu: energie, apă) sau cheltuieli cu alte echipamente mobile, cum ar fi generatorul pentru curent electric.

(Redacţia)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE