Home / Administratie / Proiect de 21,5 milioane de lei pentru o comună din Mureş!

Proiect de 21,5 milioane de lei pentru o comună din Mureş!

Distribuie

Primăria comunei Crăciuneşti a atribuit societăţii Dar Construct Satu Mare SRL un contract în valoare de 21.542.011 de lei (aproximativ 4,5 milioane de euro) pentru proiectarea şi execuţia investiţiei „Canalizare menajeră şi staţie de epurare în comuna Crăciuneşti, judeţul Mureş”, informează www.licitatiapublica.ro.

Potrivit primarului comunei Crăciuneşti, Ferenczi György, obiectivul de investiţie este amplasat în intravilanul localităţilor Crăciuneşti, Stejăriş, Corneşti, Ciba, Foi, Tirimioara şi Cinta, aparţinătoare comunei Crăciuneşti, şi este compus din următoarele categorii şi cantităţi de servicii de proiectare şi execuţie de lucrări, după cum urmează: reţea de canalizare gravitaţională (în lungime de 30.466 de metri liniari), reţea de canalizare sub presiune (în lungime de 2.303 metri liniari), staţie de epurare a apelor uzate, 13 staţii de pompare a apelor uzate, 605 cămine de vizitare, 1.330 de racorduri la reţeaua de canalizare în lungime de 7.980 de metri liniari şi 1.330 de cămine de racord.

“Mai avem un proiect european, care deja este în curs de derulare, avem prin PNDL unde avem licitaţia închisă şi urmează predarea amplasamentului, emiterea ordinului de începere a lucrărilor. Suntem în faza aceasta. În jurul lunii aprilie cred că vom începe cu etapa a doua. Cu prima etapă, suntem într-o situaţie destul de gravă pentru că se mişcă încet constructorul. Sunt destul de multe probleme cu executarea lucrării. Facem tot posibilul să finalizăm cu bine proiectul, pentru că e vorba de bani europeni. Cea mai mare problemă este că legislaţia din domeniul achiziţiilor este destul de complicată, iar lucrurile merg foarte încet din această cauză”, a declarat, pentru cotidianul Zi de Zi, Ferenczi György.

În ceea ce priveşte lucrările de proiectare şi execuţie, acestea includ: activităţile de proiectare ce fac referire la detaliile de execuţie pentru construcţia de reţele de canalizare cu racorduri de canal, staţii de pompare şi staţie de epurare, adaptarea la teren şi/sau detalii de execuţie acolo unde este cazul, elaborarea documentaţiei necesare obţinerii autorizaţiilor şi avizelor necesare execuţiei, lucrări de construcţii şi instalaţii pentru construcţia de reţele de canalizare cu racorduri de canal, staţii de pompare şi staţie de epurare, furnizarea şi montarea utilajelor şi echipamentelor tehnologice, testarea şi punerea în funcţiune şi monitorizarea funcţionării reţelelor de canalizare cu racordurile de canal, staţiile de pompare şi staţia de epurare, remedierea eventualelor defecte apărute în perioada de notificare a defectelor de 36 de luni calendaristice şi instruirea personalului operatorului.

Alex TOTH

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Dotări noi pentru școala din Acățari

Distribuie Conducerea Primăriei Comunei Acățari a atribuit, în data de 18 martie 2024, societății Dac …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.