Share

Home / Politic / Schimbarea sediilor secţiilor de votare, doar cu acordul STS!

Schimbarea sediilor secţiilor de votare, doar cu acordul STS!

Şeful Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS) Mureş, colonel Ovidiu Vălean, a anunţat vineri, 22 februarie, că modificarea sediilor secţiilor de votare în perspectiva alegerile europarlamentare se va face doar cu acordul STS, întrucât va intra în funcţiune sistemul informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal, informează www.agerpres.ro.
“La alegerile care urmează în luna mai, se va pune în funcţiune Sistemul informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal. O parte dintre dumneavoastră şi-a făcut deja solicitări către Autoritatea Electorală Permanentă pentru a schimba sediul secţiei de vot din şcoli în cămine culturale sau invers. Această schimbare se poate face doar cu avizul STS-ului, având în vedere că avem nevoie de comunicaţii în spaţiile care se vor desfăşura procesele electorale în unităţile administrativ teritoriale”, a arătat colonel Ovidiu Vălean, în cadrul seminarului “Noutăţi legislative în managementul funcţiei publice şi al funcţionarilor publici”, organizat la Târgu-Mureş.
Potrivit Agerpres, sistemul informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal semnalează dacă persoana care s-a prezentat la vot a împlinit vârsta de 18 ani până în ziua votării inclusiv, dacă şi-a pierdut drepturile electorale, dacă şi-a mai exercitat dreptul de vot la acelaşi scrutin, dacă este arondată la altă secţie de votare şi dacă este omisă din lista electorală permanentă şi are domiciliul în raza teritorială a secţiei de votare.
(Redacţia)

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Ecografie tiroidiană gratuită la Lotus Life

Pacientele pot beneficia de investigație gratuită de ecografie tiroidiană în cadrul unei campanii derulate de …

Share
Share