Share

Home / Politic / Schimbarea sediilor secţiilor de votare, doar cu acordul STS!

Schimbarea sediilor secţiilor de votare, doar cu acordul STS!

Şeful Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS) Mureş, colonel Ovidiu Vălean, a anunţat vineri, 22 februarie, că modificarea sediilor secţiilor de votare în perspectiva alegerile europarlamentare se va face doar cu acordul STS, întrucât va intra în funcţiune sistemul informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal, informează www.agerpres.ro.
“La alegerile care urmează în luna mai, se va pune în funcţiune Sistemul informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal. O parte dintre dumneavoastră şi-a făcut deja solicitări către Autoritatea Electorală Permanentă pentru a schimba sediul secţiei de vot din şcoli în cămine culturale sau invers. Această schimbare se poate face doar cu avizul STS-ului, având în vedere că avem nevoie de comunicaţii în spaţiile care se vor desfăşura procesele electorale în unităţile administrativ teritoriale”, a arătat colonel Ovidiu Vălean, în cadrul seminarului “Noutăţi legislative în managementul funcţiei publice şi al funcţionarilor publici”, organizat la Târgu-Mureş.
Potrivit Agerpres, sistemul informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal semnalează dacă persoana care s-a prezentat la vot a împlinit vârsta de 18 ani până în ziua votării inclusiv, dacă şi-a pierdut drepturile electorale, dacă şi-a mai exercitat dreptul de vot la acelaşi scrutin, dacă este arondată la altă secţie de votare şi dacă este omisă din lista electorală permanentă şi are domiciliul în raza teritorială a secţiei de votare.
(Redacţia)

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Galerie Foto: Zi de aleasă sărbătoare pentru creștinii ortodocși din Uila

Credincioșii ortodocși din localitatea Uila, comuna Batoș au trăit luni, 24 iunie, un moment de …

Share
Share