Voluntariatul în serviciile de Urgenţă, tema primei ediții CongrEMs, Sanatate
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 288 Vizualizări

Voluntariatul în serviciile de Urgenţă, tema primei ediții CongrEMs,

Organizația Studențească de Medicină de Urgență Tîrgu-Mureș, cu sprijinul cu Fundației pentru SMURD și UPU-SMURD Târgu-Mureș, în parteneriat cu Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie Târgu-Mureş, organizează în perioada 7-10 martie 2019, la Tîrgu-Mureș, prima ediție a Congresului Național cu participare Internațională de Medicină de Urgență pentru Voluntari, Studenți și Tineri Medici CongrEMs

CongrEMs este prima manifestare ştiinţifică cu specific de Medicină de Urgenţă ce îşi asumă ca şi scop primordial implicarea şi pregătirea voluntarilor din cadrul serviciilor UPU-SMURD, a Serviciilor de Ambulanţă precum şi a studenţilor medicinişti la nivel naţional, ce au aceeaşi arie de interes şi anume Medicina de Urgenţă, indiferent de specialitatea pe care o vor alege în viitor. Programul congresului va oferi participanților o tematică vastă și de actualitate din sfera Medicinii de Urgență, lectorii fiind distinși membri ai comunității medicale și academice.

„Acest eveniment este unul foarte important pentru comunitatea medicală românească, fiind prima manifestare ştiinţifică cu specific de Medicină de Urgenţă ce îşi asumă ca şi scop primordial implicarea şi pregătirea voluntarilor din cadrul serviciilor UPU-SMURD, a Serviciilor de Ambulanţă precum şi a studenţilor medicinişti la nivel naţional, ce au aceeaşi arie de interes şi anume Medicina de Urgenţă. Voluntariatul în serviciile de Urgenţă a fost şi va rămâne o parte integrată a Medicinii de Urgenţă, dat fiind faptul că încă de la început, în anul 1990, la Târgu-Mureş, piatra de temelie a Medicinii de Urgenţă româneşti a fost pusă de o echipă de medici, asistenţi şi studenţi voluntari pasionaţi, ambiţioşi şi cu o viziune deschisă către viitorul sistemului medical românesc. Pe parcursul anilor, această tradiţie s-a păstrat, studenţii medicinişti fiind în continuare implicaţi în activităţile desfăşurate de Serviciile de Urgenţă, iar exemple bine cunoscute le găsim la Cluj, Sibiu şi Târgu-Mureş. Participanţii la eveniment vor avea ocazia să ia parte la conferinţe şi workshop-uri susţinute de personalităţi ale Medicinii de Urgenţă naţionale şi internaţionale, tematica vastă, programul ştiinţific, sesiunile de postere şi prezentări orale oferind studenţilor oportunităţi de dezvoltare profesională şi personală, indiferent de specialitatea ce o vor alege în viitor.”, a precizat prof. dr. Raed Arafat, Secretar de Stat în Ministerul Afacerilor Interne, Şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, preşedintele CongrEMs 2019.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE