Share

Home / Religie / Centrul creștin „Sfântul Nectarie”, vizitat de ÎPS Irineu

Centrul creștin „Sfântul Nectarie”, vizitat de ÎPS Irineu

Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a efectuat vineri, 22 februarie, o vizită pastorală în municipiul Sighișoara, prilej cu care s-a aflat în mijlocul vârstnicilor din cadrul Centrului creștin social-medical de zi „Sfântul Nectarie”,  însoțit de părintele protopop Ovidiu Dan. Înaltul oaspete  i-a îndemnat pe angajații așezământului  să dea dovadă de iubire jertfelnică în misiunea pe care o au de îndeplinit, evidențiind faptul că fiecare dintre noi suntem chemați să fim semne ale dragostei lui Hristos față de aproapele.

Centrul creștin social-medical de zi pentru vârstnici „Sfântul Ierarh Nectarie” din Sighişoara a fost înființat în urmă cu trei ani, fiind binecuvântat de către Părintele Arhiepiscop Irineu la data de 5 mai 2016. Așezământul funcţionează pe baza unui parteneriat între Asociaţia Filantropia Ortodoxă Sighişoara, Protopopiatul Ortodox Român Sighişoara, Asociaţia Pro-Sighişoara, Primăria Municipiului Sighişoara şi Consiliul Judeţean Mureş, și oferă asistență medicală, recuperare, hrană și igienizare persoanelor aflate în imposibilitatea de a-și acoperi nevoile minime. Centrul de zi „Sfântul Ierarh Nectarie” din municipiul Sighișoara funcționează sub directa supraveghere și purtare de grijă a părintelui Ovidiu Dan, protopop al Sighișoarei.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Bilanțul ”Zilei Naționale de Curățenie” în Sighișoara

Campania ”Let’s Do It, România!”, desfășurată în perioada 21-23 septembrie în municipiul Sighișoara, cu scopul …

Share
Share