Home / Religie / Centrul creștin „Sfântul Nectarie”, vizitat de ÎPS Irineu

Centrul creștin „Sfântul Nectarie”, vizitat de ÎPS Irineu

Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a efectuat vineri, 22 februarie, o vizită pastorală în municipiul Sighișoara, prilej cu care s-a aflat în mijlocul vârstnicilor din cadrul Centrului creștin social-medical de zi „Sfântul Nectarie”,  însoțit de părintele protopop Ovidiu Dan. Înaltul oaspete  i-a îndemnat pe angajații așezământului  să dea dovadă de iubire jertfelnică în misiunea pe care o au de îndeplinit, evidențiind faptul că fiecare dintre noi suntem chemați să fim semne ale dragostei lui Hristos față de aproapele.

Centrul creștin social-medical de zi pentru vârstnici „Sfântul Ierarh Nectarie” din Sighişoara a fost înființat în urmă cu trei ani, fiind binecuvântat de către Părintele Arhiepiscop Irineu la data de 5 mai 2016. Așezământul funcţionează pe baza unui parteneriat între Asociaţia Filantropia Ortodoxă Sighişoara, Protopopiatul Ortodox Român Sighişoara, Asociaţia Pro-Sighişoara, Primăria Municipiului Sighişoara şi Consiliul Judeţean Mureş, și oferă asistență medicală, recuperare, hrană și igienizare persoanelor aflate în imposibilitatea de a-și acoperi nevoile minime. Centrul de zi „Sfântul Ierarh Nectarie” din municipiul Sighișoara funcționează sub directa supraveghere și purtare de grijă a părintelui Ovidiu Dan, protopop al Sighișoarei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Interviuri cu șefii de promoție din Mureș. Darius Bălan, premiat de Casa Regală a României

Cotidianul Zi de Zi vă propune un serial de prezentare a șefilor de promoție ai …