Rundă dezechilibrată în Superliga de polo Sport
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 75 Vizualizări

Rundă dezechilibrată în Superliga de polo

Etapa a XIII-a a Superligii masculine de polo poate fi considerată una dintre cele mai dezechilibrate. Cele patru duble partide ale rundei disputate pe durata a trei zile a opus primelor patru clasate ultimele patru. Ca o coincidență, a noua echipă a campionatului, Rapid București, aflată între cele două cvarteturi, a stat în această etapă. Cum era de așteptat, cele patru s-au impus în ambele jocuri, astfel încât nu a survenit nicio modificare în clasament.

Echilibrul aparent din prima a mobilizat favorita

Dacă Steaua București, campioana în exercițiu a realizat scoruri mari cu Crișul Oradea, la fel CSM Digi Oradea cu Politehnica Cluj și Corona Sportul Studențesc cu Amefa Arad, în bazinul de la Târgu-Mureș debutanta CSM din localitate a făcut față aparet formației Dinamo București. Prima partidă s-a încheiat cu victoria dinamoviștilor cu 8-5, dar oaspeții au avut emoții la scorul de 6-5, mureșenii ratând o bună ocazie de a egala. În prima repriză bucureștenii au avut 4-0, dar următoarele două s-au încheiat cu același scor, 1-1, cu 6-2 la ultima pauză. După trei goluri ale gazdelor în ultima repriză și ratarea egalării, Dinamo a înscris de alte două ori obținând totuși o victorie scontată. Pentru mureșeni au înscris Raul Bindea 2, Octavian Itul, Alexandru Gheorghe și Raymond Jiganea.

Muștruluiala primită de dinamoviști din partea antrenorului a avut efect și alb-roșii au tratat cu mai multă concentrare a doua partidă. De această dată oaspeții au învins cu 17-6, pe reprize 5-1, 5-0, 2-2 și 5-3.

 

Demarcajul, principala problemă

La fel ca și în celelalte partide în care au înfruntat fruntașele, echipa antrenorului Edward Andrei a suferit în special la capitolul finalizare, nereușind să-și creeze prea multe situații de finalizare, demarcarea fiind în continuare o problemă. Primul atac a aparținut singura dată în debutul primei reprize, dar a fost ratat și Dinamo s-a desprins la 3-0 în prima jumătate a reprizei. La acest scor s-a înscris singurul gol mureșean al primei părți, înscris din penalty de Alexandru Gheorghe. Până la prima pauză oaspeții au mai punctat de două ori și au reșit în repriza a doua să de distanțeze la 10-1. Deși au încheiat repriza a treia la egalitate, menținând aceeași diferență, mureșenii nu au știut profita de numărul mult mai mare de eliminări suferite de adversar. Au primit primul gol al reprizei aproape de jumătatea acestuia, dar la scorul de 2-11, raportul eliminărilor era 2-10. Dinamo a tratat mai superficial și ultima repriză, primind același număr de goluri cât în primele trei la un loc. Un nou duel dezechilibrat, dar totuși mai strâns și din punct de vedere al locurilor ocupate în clasament, Dinamo aflând-se cu doar două locuri mai sus, 4, respectiv 6. Pentru CSM au mai punctat George Stoian, Octavian Itul, Andrei Baciu și Gleb Chiriacov, care a înscris ultimele două goluri.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE