Complex imobiliar de 17 etaje, în pregătire la Târgu-Mureş! Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 6480 Vizualizări

Complex imobiliar de 17 etaje, în pregătire la Târgu-Mureş!

Un complex imobiliar care va avea nu mai puţin de 17 etaje va fi construit în parcul din zona Pieţei Gării din Târgu-Mureş. Investiţia va fi realizată de SC Atametaly SRL, iar “Planul Urbanistic Zonal – Stabilire reglementări pentru construirea unei clădiri de locuinţe colective şi spaţii comerciale” a fost realizat de o echipă de arhitecţi ai societăţii Arhitecton şi se află publicat pe site-ul Primăriei municipiului Târgu-Mureş, www.tirgumures.ro.

Ce prevede proiectul

Conform documentului, teritoriul care urmează să fie reglementat prin PUZ are suprafaţa de 2.955 de metri pătraţi şi cuprinde imobilul aflat în proprietatea beneficiarului și este delimitat la nord și sud de Piața Gării, la est de strada Gheorghe Doja, şi la vest de parcarea publică de pe strada Liviu Rebreanu.

“Amplasamentul face parte din ansamblul construit pentru a marca accesul la gara de călători. Este delimitat pe două laturi de clădiri P + 10 etaje, cu partere comerciale și locuințe. Față de intenția inițială de a oferii cetățenilor un scuar care invită spre gară, cu spații libere bordate de clădiri înalte, astăzi întreg ansamblul s-a “colmatat” cu chioșcuri, amenajări provizorii de proastă calitate, spații verzi neîngrijite. Pe latura nordică și vestică terenul este delimitat de chioșcuri amplasate pe domeniul public, în regim provizoriu. Pe latura estică, front la strada Gării, este o clădire S+P+1 de birouri, care aparține de ansamblul istoric al gării. Terenul este liber de construcții, fără amenajări, practic un maidan. Pe străzile limitrofe sunt toate utilitățile necesare construirii și funcționării. În zonă există școli, grădinițe, spitale, dispensare, servicii publice”, se menţionează în document.

Proiectul prevede o zonă de construcţii cu activităţi comerciale, servicii de locuinţe cu regim mare de înălţime (1.920 de metri pătraţi), o zonă de căi de comunicaţie (265 de metri pătraţi), o zonă destinată circulaţiei pietonale (620 de metri pătraţi) şi o zonă verde (150 de metri pătraţi). În prezent, cei 2.955 de metri pătraţi sunt încadraţi în categoria “zone neutilizate/neproductive”.

În ceea ce priveşte etapizarea lucrărilor, autorii PUZ-ului au estimat obţinerea Certificatului de urbanism – construire pentru luna martie 2019 şi recepţia pentru lucrări de construire şi întăbulare în CF în luna iunie 2021.

Investiţie româno-turcă

Potrivit portalului www.licitatiapublica.ro, SC Atametaly SRL s-a înfiinţat în anul 2006, are ca obiect de activitate comerţul cu ridicata al produselor chimice şi cumpărarea şi vânzarea de bunuri imobiliare proprii, şi are doi asociaţi, Durruye Turkyilmaz (cetăţean turc) şi Tahsin Turhyilmaz (cetăţean român) – care deţine şi calitatea de administrator.

În exerciţiul financiar 2017, societatea a raportat 0 angajaţi, o cifră de afaceri de 0 lei şi o pierdere netă de 311.160 de lei. Cel mai prolific an din istoria firmei este 2011, cu afaceri de 82,9 milioane de lei, profit net de 0,9 milioane de lei şi 6 angajaţi.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE