Home / Sport / Grație și dinamism la Transilvanian Dance

Grație și dinamism la Transilvanian Dance

Distribuie

Timp de trei zile scena sălii Casei de Cultură Mihai Eminescu din Târgu-Mureș a vibrat cu ocazia competiției de dans Transilvanian Dance, întrecere în care grația micuțelor participante s-a îmbinat cu dinamismul. Aflată la cea de-a IV-a ediție, prima sub această denumire, primele fiind intitulate Buburuza de Aur, la competiția organizată de clubul Together Dance Târgu-Mureș au participat în jur de 400 de mici sportive din toate colțurile țării, care s-au întrecut la cinci categorii de vârstă la cele 13 secțiuni ale întrecerii, jurizate de reputați arbitri internaționali.

Sportivele mureșene au reușit numeroase clasări pe podium, în probe individuale, de duo, trio, sau echipe în care s-au aflat componente de la diverse cluburi care lucrează împreună.

Podiumuri, premii speciale și recompense cu burse

Înșiruirea tuturor rezultatelor ar presupune un spațiu mult mai mare și acest lucru devine aproape imposibil în lipsa unei comunicări pe măsură. Vom încerca așadar, în măsura în care s-au putut obține aceste rezultate, să redăm principalele performanțe ale micilor dansatoare acrobate.

Una dintre cele care s-au remarcat în mod deosebit este Varga Nikol, cea care a impresionat recent și juriul de la showul de televiziune „Românii au talent” și a obținut în urma concursului de la București „Dance World Cup” calificarea pentru Mondiale. Ea a reușit la individual locul I la secțiunea Open și Acro Dance a categoriei 7-9 ani și un loc II la Dans Contemporan. Alături de sora ei mai mare, Vivien, a mai urcat pe treapta a doua a podiumului la duo Acro și pe a treia la Contemporan.

Vivien a reușit și ea un loc II la quartet, secțiunea Street, unde a patra componentă a quartetului a fost Alexia Iftinca și a mai obținut un loc III la duo cu Siklodi Renata. În urma acestor rezultate Nikol a primit și un premiu special, constând o bursă de 7 zile în Italia. Cele două surori au mai obținut și un loc I la Trio Contemporan, împreună cu Anda Tătar (în foto 3), cu dansul „Dream”. Aceasta din urmă a mai reușit la categoria 10-12 ani un loc I la solo Jazz dance, la secțiunile Show dance și Open, locul II la Lirical și bursa de pregătire gratuită din Italia.

Continuitate pentru multipla campioană mondială

O târgumureșeancă dublă medaliată cu aur a fost și Monica Elena Duca, cea care la doar 13 ani reușea să cucerească trei titluri mondiale la dans acrobatic. Ea a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la junioarele de 13-16 ani la secțiunea Acro individual, la trio, alături de Annemarie Lutsch și Andreea Răchită (foto 4), obținând și un loc III la solo, secțiunea MTV Comercial. Evoluția Monicăi de la Acro a primit și premiul special pentru „Cel mai bun solo”. Colegele de la Trio, care au obținut și ele un „sejur” în Italia au reușit la rândul lor alte rezultate individuale. Annemarie s-a clasat în probele de solo pe prima poziție la Acro, Contemporan și Fantezie la categoria 10-12 ani și pe locul secund la Jazz dance, iar a doua s-a impus la secțiunea Dans Contemporan a categoriei 13-16 ani.

Este o disciplină care nu este încă foarte popularizată, dar cunoaște o puternică dezvoltare în România, dovadă fiind numeroasele premii cucerite la competițiile majore din ultimii ani.

De menționat faptul că majoritatea sportivelor au început la clubul care a fost organizatorul întrecerii din aceste zile, Together Dance, îndrumate de Pásztor (fostă Palosi) Tünde, unele evoluând în prezent la alte cluburi, cum ar fi Navarra Dance (coregraf Blanka Macaveiu), sau Impro Dance Studio (Ilie Rădulescu).

 

De asemenea, verificati

O nouă performanță internațională pentru dansatorul mureșean Rareș Cojoc

Distribuie Perechea de dansatori alcătuită din Rareș Cojoc și Andreea Matei, sportivi legitimați la cluburile …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.