Peste 30 de companii au fost prezente astăzi la Târgul Locurilor de Muncă Joburi
  • Elena.Polearus
  • 0 comentarii
  • 576 Vizualizări

Peste 30 de companii au fost prezente astăzi la Târgul Locurilor de Muncă

Astăzi, 25 februarie, Teatrul Național din Târgu-Mureș a găzduit Târgul Locurilor de Muncă.

La eveniment au participat peste 30 de companii care au pus la dispoziția persoanelor interesate de găsirea unui loc de muncă o gamă variată de joburi, cu salarii competitive.

Peste 30 de angajatori

Ofertele de angajare au fost din toate domeniile de activitate, vizand atât poziții entry level, cât și top management din IT, producție, administrativ, comerț, servicii, atât pentru cei calificați, cât și necalificați. „Sunt peste 30 de angajatori din tot județul, atât din Târgu-Mureș, cât și din Sighișoara și Reghin. Sunt angajatori din diverse domenii de activitate, începând cu producție, urmând cu HORECA, servicii, firme de resurse umane și call-center. Ca și ofertă de poziții vacante, fiecare companie dispune de o listă de poziții vacante din diverse zone. Sunt angajatori care caută în speță muncitori calificați sau necalificați care urmează să se califice la locul lor de muncă, dar sunt și angajatori care caută un portofoliu mare de ingineri de tot felul, chiar și pentru poziții de conducere”,a spus Rodica Florea, parte a echipei organizatoare First Job School. Printre companiile prezente amintim Sefar, Materom, Fomco, Aateq, Adecco, Hirschmann Automotive, Hotel Privo, Lidl România, Kastamonu, CIE Matricon, Azomureș, Atlas Sport sau Valea Izvoarelor.

Spre deosebire de Târgul de Cariere, acest eveniment face parte dintr-un proiect european pentru regiunea Centru care se va desfășura până în decembrie, „Șanse pentru ocuparea durabilă”. Este prima oară când organizează la Târgu-Mureș, dar au o experiență de organizat târguri de joburi în mare parte la Brașov, acum având o caravană care va trece prin mai multe orașe din regiunea centru a țării. Ei au fost deja la Sibiu, urmează la Brașov un târg de joburi de 2 zile, în 28-29 martie, după care vor continua către Harghita și Covasna.

Este important să vă vedeți cu angajatorii

„Considerăm că piața forței de muncă este într-o continuă dinamică și angajatorii au ca și provocare să-și găsească candidați potriviți. Prin intermediul acestor evenimente noi facilităm practic și îi aducem la aceeași masă atât pe angajatori, cât și pe candidați. În felul acesta ei ajung în aceeași barcă, candidații își pot lua direct de la sursă informații corecte despre jobul pe care îl au vacant, iar angajatorii își pot face o idee despre acel candidat”, a spus Rodica Florea. Ea recomandă celor care își caută un loc de muncă să meargă fizic la astfel de târguri. „Chiar dacă s-a dezvoltat foarte mult mediul on-line, eu consider că întâlnirea face to face în asemenea situații este importantă. De asemenea, este important ca acel candidat să întrebe și să afle toate detaliile care îl interesează, astfel ca decizia pe care o ia în vederea angajării să fie una bazată pe informații și nu pe presupuneri”, a completat organizatoarea.

Prin târg au trecut atât proaspăț absolvenți, cât și persoane cu vârste medii sau chiar în apropierea pensiei.

Piața de muncă din România este într-o continuă dezvoltare, iar angajatorii din păcate se plâng încontinuă de lipsa forței de muncă. Sunt însă anumite nișe în care lipsa se simte cel mai acut. „Eu zic că în producție se caută, atât operatori, cât și ingineri de tot felul și, o supriză foarte plăcută a fost că și companiile de recrutare resurse umane care au un portofoliu mai variat decât un singur angajator, au fost alături de noi și ele automat au o ofertă mult mai variată, clienții fiind mai variați. Pe lângă producție, aș spune că și în Horeca se caută foarte mult tot felul de poziții, call-centere, depinde foarte multe de etapa de dezvoltare în care se află compania”, a concluzionat Rodica Florea.

La eveniment au participat aproape 500 de potențiali candidați, dintre care majoritatea s-au declarat mulțumiți de eveniment și de ofertele prezentate.

Mâine vom prezenta pe rând câteva companii cu care am avut ocazia să stăm de vorbă și care ne-au spus ce fel de candidați caută și cum pot fi contactați.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE