Share

Home / Cultură / Elise Wilk se întâlnește cu elevii Liceului Tehnologic „Gheorghe Șincai“
Elise Wilk, una dintre vocile influente ale dramaturgiei române contemporane (Ilustrație: Szilágyi Panna)

Elise Wilk se întâlnește cu elevii Liceului Tehnologic „Gheorghe Șincai“

Elise Wilk va susține trei ore de literatură română contemporană pentru elevii din trei clase de liceu ale doamnelor profesoare Cristina Timar, Ruxandra Soțan și Diana Cârnațiu. Întâlnirile scriitoarei cu elevii vor avea loc joi, 28 februarie, începând de la ora 10.00, la Liceul Tehnologic „Gheorghe Șincai“.

În perioada februarie-mai, zece scriitori se vor întâlni cu elevi din șase licee din Târgu Mureș. Fiecare autor va conduce minim trei ore de literatură contemporană. Proiectul „Scriitori la școală” este desfășurat de Asociația Podium, printr-o cofinanțare din partea Administrației Fondului Cultural Național (AFCN), cu sprijinul companiei Reea, sponsor „hardcover” al proiectului și al jurnalistei Ligia Voro, sponsor „paperback”.

Autorii care au acceptat invitația Asociației Podium sunt: Tudor Ganea, Márton Evelin, Elise Wilk, Gabriela Feceoru, Kali Ágnes, Vida Gábor, Alex Văsieș, Marin Mălaicu-Hondrari, Demény Péter și László Noémi.
Elise Wilk este cea de-a treia autoare care a participat la întâlniri cu liceeni, după Gabriela Feceoru și Demény Péter.

Foto: Alina Andrei

Una dintre cele mai influente voci ale dramaturgiei române contemporane

Elise Wilk s-a născut pe 29 iulie 1981, la Braşov. A absolvit Facultatea de Jurnalism (Universitatea Babeş Bolyai Cluj Napoca). Are un masterat în literatură şi comunicare (Universitatea Transilvania Braşov) şi unul în scriere dramatică (Universitatea de Arte din Târgu Mureş). În prezent este doctorandă la Universitatea de Arte din Târgu Mureș cu o teză despre teatrul pentru publicul tânăr.

În 2008 s-a numărat printre câştigătorii concursului dramAcum5 cu primul ei text de teatru, „S-a întâmplat într-o joi”. De atunci, textele ei au fost montate în teatre din România şi din străinătate, fiind traduse până acum în 10 limbi.

Revista Forbes Romania a numit-o printre tinerii trendsetteri ai anului 2014, iar în 2018, Decât o Revistă a inclus-o în lista celor 100 de oameni care vor defini România de mâine.

A scris piesele de teatru „S-a întâmplat într-o joi” (2008), „Durata medie de viaţă a maşinilor de spălat” (2010), „Pisica verde” (2012), „Camera 701 (2013), „Insula misterioasă” (după Jules Verne, 2014), „Avioane de hârtie” (2015), „Exploziv” (2015), „iHamlet (2016), „Where are you, Europe?“ (proiect colectiv, 2016), „Kinderzimmerzauberei” (text pentru copii, în limba germană, 2017), „Crocodil” (2017), „Frig. Patru întâmplări neadevărate despre Gheorgheni” (2018), „Feminin” (2018) și „Semnale disperate către planeta Pluto” (2018).

În Târgu Mureș, putem vedea spectacolele „Camera 701”, regia Rareș Budileanu, la Teatrul Național, și „Semnale disperate către planeta Pluto”, regia Theo Marton, la Teatru 3G.

Partenerii Asociației Podium în cadrul proiectului „Scriitori la școală” sunt: Inspectoratul Școlar Județean Mureș, revista Vatra și revista Látó, iar parteneri media sunt Radio Guerrilla, cotidianul Zi de Zi, Erdély TV și Radio Târgu Mureș.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

AWAKE3 anunță două surprize în line-up, biletele de o zi și suplimentul de camping

AWAKE3 comunică programul pentru fiecare zi a festivalului, prețul biletelor de o zi și al …

Share
Share