Pas cu pas pentru prăjinistul Dacian Costea Sport
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 492 Vizualizări

Pas cu pas pentru prăjinistul Dacian Costea

Atletul târgumureșean Dacian Costea a mai făcut un pas înainte. După ce în urmă cu două săptămâni sportivul antrenorului Szabo Ferenc, legitimat la Liceul cu Program Sportiv „Szasz Adalbert” din Târgu-Mureș cucerea la București bronzul în proba de săritură cu prăjina în cadrul Campionatului Național la categoria Tineret, acesta a mai urcat o treaptă. Tot la București au avut loc întrecerile juniorilor I. Dacian Costea, elev în clasa a X-a la Liceul Economic Transilvania, era evident unul dintre favoriții la o medalie în cadrul acestei competiții. El reușise în întrecerea de la Tineret să urce pe treapta a III-a a podiumului cu o săritură de 4,1 metri, dar antrenorul său aprecia că pe Dacian îl vede în acest an capabil să sară 4,5-4,6 metri. Rezultatul obținut de acesta la înterecea de la juniori I vine să confirme previziunile antrenorului. Cu antrenamente doar axate pe pregătire fizică, fără condiții și posibilitatea de a exersa practic săritura, acesta a reușit o săritură de 4,30, ocupând locul secund și cucerind medalia de argint. Proba a fost câștigată cu o săritură de 4,50 de către Bogdan Prepeliță, de la CSM Onești, club cu o secție foarte puternică de atletism. Mureșeanul este în schimb cu doi ani mai tânăr, fiind junior II.

La două sutimi de podium

Cu cei 20 de centimetri în plus reușiți după doar două săptămâni ar fi o ascensiune remarcabilă pentru Dacian Costea, care și-a stabilit cu această ocazie și un record personal. El se prezintă ca principalul favorit al probei la competiția categoriei sale. Întrecerile vor avea avea loc săptămâna viitoare, tot la București, după care vor începe întrecerile în aer liber, cu o primă competiție la Cluj-Napoca de această dată.

Delegația sportivilor mureșeni care au participat la întrecerile din sala „Ion Soter” din București a fost alcătuită din șapte sportivi. Deși majoritatea au avut evoluții mult peste condițiile de pregătire, niciunul nu a reușit să urce pe podium. Cel mai aproape s-a aflat Darius Făgăraș. Acesta și-a stabilit la rândul său recordul personal, dar i-au lipsit doar două sutimi de secundă pentru a obține o medalie, clasându-se pe locul IV în proba sa preferată, la 60 metri garduri (primul din dreapta în foto).

Atletismul mureșean se luptă așadar să supraviețuiască prin LPS și CS Torpi în ultima perioadă, club care are la rândul său câțiva atleți care promit la categoriile juniorilor III.

 

Sursa foto: FR Atletism

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE