Sângeorgiu de Mureş, în elita culturală a comunelor din România Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 196 Vizualizări

Sângeorgiu de Mureş, în elita culturală a comunelor din România

Primarul comunei Sângeorgiu de Mureş, ing. Sófalvi Sándor Szabolcs, a primit luni, 18 februarie, Ordinul de merit, trofeul şi diploma de excelenţă „Corneliu Leu”, cu ocazia Adunării Generale a Asociaţiei Comunelor din România, eveniment care a avut loc la Bucureşti, în perioada 17-20 februarie.

Cultura, „activitate foarte importantă”

Potrivit primarului comunei Sângeorgiu de Mureş, distincţia se acordă comunelor şi primarilor acestora „în semn de apreciere deosebită pentru activitatea depusă în domeniul literaturii şi publicisticii, în mediul rural.”

„Consider cultura o activitate foarte importantă pentru prezentul şi viitorul comunei noastre. Această diplomă de excelenţă se acordă primăriilor care sprijină activităţile din domeniul literaturii şi publicistii. Opt localităţi din România au avut onoarea să fie răsplătite cu distincţia „Corneliu Leu”, care a fost oferită de fiul lui Corneliu Leu, un nume respectat în domeniu literaturii şi publicisticii. Este o bucurie că în Sângeorgiu de Mureş avem numeroşi oameni de cultură care scriu. Primăria a susţinut de-a lungul anilor editarea mai multor volume sub ciclul „Caiete Sângeorzene”, dar şi alte proiecte culturale. Dedic această distincţie tuturor persoanelor care creează, care dau naştere la volume, indiferent de etnia lor, fie că sunt români, maghiari sau romi, aprecierea şi respectul din partea comunităţii este aceeaşi”, a declarat, pentru cotidianul Zi de Zi, ing. Sófalvi Sándor Szabolcs.

La ceremonie au participat peste 500 de primari de comune din România, reprezentanţi ai Guvernului României – premierul Viorica Dăncilă şi zece miniştri, precum şi alţi invitaţi din ţară şi din străinătate.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE