Târgul Locurilor de Muncă: URS Certificări, o soluție bună pentru problema lipsei forței de muncă Business
  • Elena.Polearus
  • 0 comentarii
  • 895 Vizualizări

Târgul Locurilor de Muncă: URS Certificări, o soluție bună pentru problema lipsei forței de muncă

Ieri, 25 februarie, Teatrul Național din Târgu-Mureș a găzduit Târgul Locurilor de Muncă.

La eveniment au participat peste 30 de companii care au pus la dispoziția persoanelor interesate de găsirea unui loc de muncă o gamă variată de joburi, cu salarii competitive.

Spre deosebire de Târgul de Cariere, acest eveniment face parte dintr-un proiect european pentru regiunea Centru care se va desfășura până în decembrie, „Șanse pentru ocuparea durabilă”. Este prima oară când organizează la Târgu-Mureș, dar au o experiență de organizat târguri de joburi în mare parte la Brașov, acum având o caravană care va trece prin mai multe orașe din regiunea centru a țării. Ei au fost deja la Sibiu, urmează la Brașov un târg de joburi de 2 zile, în 28-29 martie, după care vor continua către Harghita și Covasna.

La eveniment au participat aproape 500 de potențiali candidați, dintre care majoritatea s-au declarat mulțumiți de eveniment și de ofertele prezentate.

Am stat de vorbă cu câțiva angajatori pentru a afla ce anume se caută momentan pe piața de muncă din Târgu-Mureș.

Într-o piață a muncii unde se observă o lipsă a forței de muncă calificată, odată cu dispariția școlilor profesionale, s-a creat un vid de forță de muncă calificată. De aceea a apărut URS Certificări, o firmă de calificare profesională.

„Chiar în studiile făcute în 2018, se vede o acutizare. Patru din cinci angajatori spun că nu găsesc forță de muncă calificată, așa că noi venim în întâmpinarea acestei cereri pe piață”, a spus Cristian Someșan.

Pentru a parcurge aceste cursuri, aveți nevoie doar de minimum 8 clase. Sunt cursuri acreditate de ANRC și ISCIR.

„Prin portofoliul nostru regăsiți formare profesională de stivuitorist, fochist, macaragiu, mașinist la mașini pentru terasamente și o încă o serie de cursuri pe care dorim să le dezvoltăm în funcție de ceea ce caută piața, electrician, sudor. Suntem o firmă în dezvoltare, vrem să ne facem cunoscuți în piața forței de muncă din toată țara, în mai multe puncte de lucru. Sediul central este în Târgu-Mureș, dar avem puncte de lucru în Iași, Galați și București și încercăm să dezvoltăm în toată țara”, a punctat Cristian Someșan.

Un curs durează aproximativ o lună de zile. Doar cel de macaragiu durează 5 luni deoarece necesită o calificare. Se finalizează cu un examen și cu acordarea unei diplome recunoscute în țară și în Uniunea Europeană.

Pentru mai multe detalii, puteți intra pe site-ul lor, www.urscertificari.ro, suna la 0737 611 136 sau trimite un e-mail la info@urscertificari.ro.

Text și foto: Elena Polearuș

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE