Share

Home / Business / Târgul Locurilor de Muncă: URS Certificări, o soluție bună pentru problema lipsei forței de muncă
Diana Stanciu și Cristian Someșan

Târgul Locurilor de Muncă: URS Certificări, o soluție bună pentru problema lipsei forței de muncă

Ieri, 25 februarie, Teatrul Național din Târgu-Mureș a găzduit Târgul Locurilor de Muncă.

La eveniment au participat peste 30 de companii care au pus la dispoziția persoanelor interesate de găsirea unui loc de muncă o gamă variată de joburi, cu salarii competitive.

Spre deosebire de Târgul de Cariere, acest eveniment face parte dintr-un proiect european pentru regiunea Centru care se va desfășura până în decembrie, „Șanse pentru ocuparea durabilă”. Este prima oară când organizează la Târgu-Mureș, dar au o experiență de organizat târguri de joburi în mare parte la Brașov, acum având o caravană care va trece prin mai multe orașe din regiunea centru a țării. Ei au fost deja la Sibiu, urmează la Brașov un târg de joburi de 2 zile, în 28-29 martie, după care vor continua către Harghita și Covasna.

La eveniment au participat aproape 500 de potențiali candidați, dintre care majoritatea s-au declarat mulțumiți de eveniment și de ofertele prezentate.

Am stat de vorbă cu câțiva angajatori pentru a afla ce anume se caută momentan pe piața de muncă din Târgu-Mureș.

Într-o piață a muncii unde se observă o lipsă a forței de muncă calificată, odată cu dispariția școlilor profesionale, s-a creat un vid de forță de muncă calificată. De aceea a apărut URS Certificări, o firmă de calificare profesională.

„Chiar în studiile făcute în 2018, se vede o acutizare. Patru din cinci angajatori spun că nu găsesc forță de muncă calificată, așa că noi venim în întâmpinarea acestei cereri pe piață”, a spus Cristian Someșan.

Pentru a parcurge aceste cursuri, aveți nevoie doar de minimum 8 clase. Sunt cursuri acreditate de ANRC și ISCIR.

„Prin portofoliul nostru regăsiți formare profesională de stivuitorist, fochist, macaragiu, mașinist la mașini pentru terasamente și o încă o serie de cursuri pe care dorim să le dezvoltăm în funcție de ceea ce caută piața, electrician, sudor. Suntem o firmă în dezvoltare, vrem să ne facem cunoscuți în piața forței de muncă din toată țara, în mai multe puncte de lucru. Sediul central este în Târgu-Mureș, dar avem puncte de lucru în Iași, Galați și București și încercăm să dezvoltăm în toată țara”, a punctat Cristian Someșan.

Un curs durează aproximativ o lună de zile. Doar cel de macaragiu durează 5 luni deoarece necesită o calificare. Se finalizează cu un examen și cu acordarea unei diplome recunoscute în țară și în Uniunea Europeană.

Pentru mai multe detalii, puteți intra pe site-ul lor, www.urscertificari.ro, suna la 0737 611 136 sau trimite un e-mail la info@urscertificari.ro.

Text și foto: Elena Polearuș

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Primele abonamente UNTOLD 2020, scoase la vânzare miercuri, 20 noiembrie!

Primele abondamente la preț special vor fi scoase la vânzare miercuri, 20 septembrie, de la …

Share
Share