Home / Cultură / Spectacolul de teatru-dans „Farida”, primele trei reprezentații

Spectacolul de teatru-dans „Farida”, primele trei reprezentații

Compania András Lóránt împreună cu Navarra Dance by Macaveiu Blanka le oferă târgumureșenilor pasionați de teatru-dans un frumos cadou de Mărțișor: premiera spectacolului „Farida”.

„Sursa de inspirație a spectacolului este o întâmplare reală: Farida, o fată de 18 ani din tribul jazidi, în anul 2014 ajunge în captivitate într-una din închisorile Statului Islamic. Reușește într-un final să se elibereze, datorită curajului și tenacității sale, însă clipele de teroare fizică și psihică trăite îi schimbă definitiv viața.
Spectacolul caută răspunsuri – din optica experiențelor victimei – la următoarea întrebare: există vreo cale de a șterge din suflet ororile abuzurilor și a violenței? Trecerea timpului poate să ajute la vindecarea rănilor? Spectacolul „Farida” nu deviază de la întâmplarea originală, însă contextul religios-cultural al tribului jazidi este plasat într-un cadru universal – astfel problematica victimei capătă o valență actuală și general valabilă: asemenea întâmplări se petrec des și din ce în ce mai aproape de noi. Siguranța vremurilor trecute nu mai există. Oricine poate deveni victima abuzurilor sau a violențelor cuiva. Farida este deci vocea sinceră a potențialei victime din noi.” (Macaveiu Blanka)

Din distribuție fac parte Szabó Franciska, George Pop, Deák Orsolya, Ruszuly Ervin, Márton Emese, Colceriu Carmen, Demény Orsolya, Dávid Adrienn, Hodos Nikolett și Ábrám Zsuzsa.

Regizoarea-coregrafă a spectacolului este Macaveiu Blanka.

Prețul unui bilet este de 20 lei. Rezervările se fac la numărul de telefon 0754 782 216.

Premiera va avea loc vineri, 1 martie, ora 19.00, la sediul Companiei András Lóránt (Str. Brăila nr. 10, Târgu Mureș). Următoarele reprezentații vor avea loc sâmbătă, 2 martie și duminică, 3 martie, la ora 19.00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Relaxare în starea de alertă… urmează RESTRICȚII!

Comitetul Național pentru Situaţii Speciale de Urgenţă (CNSsU) a anunțat că va reintroduce o nouă …