Share

Home / Administratie / Forțele pentru Operații Speciale, felicitate de fostul ministru al Apărării, Mircea Dușa

Forțele pentru Operații Speciale, felicitate de fostul ministru al Apărării, Mircea Dușa

La 10 ani de la data când se înființa Batalionul Operații Speciale “Vulturii” la Târgu Mureș, Mircea Dușa era ministrul Apărării și vizita unitatea. Nu avea să fie ultima vizită. De atunci au trecut șase ani, iar, astăzi, fostul ministru, actual prefect al județului Mureș nu i-a uitat și ne-a remis, prin Biroul său de Presă, un mesaj de felicitare pentru militarii care fac parte din Forțele pentru Operații Speciale. 

”Forțele pentru Operații Speciale sunt structuri de elită ale Ministerului Apărării Naționale, structuri care execută misiuni în orice medii, complicate și complexe. O dată cu înființarea acestora, acum 16 ani, Armata a creat o structură care este foarte apreciată de partenerii noștri din NATO și Uniunea Europeană, pentru misiunile pe care le realizează. Forțele pentru Operații Speciale au fost constituite cu sprijinul Statelor Unite ale Americii. În procesul de restructurare și modernizare a Armatei Române, s-a luat măsura ca, pentru coordonarea mai eficientă a activității militarilor, să se creeze un comandament al Forțelor pentru Operații Speciale, și mă bucur că acest comandament, o structură națională, funcționează în Municipiul Târgu Mureș începând de anul trecut. Este o structură care subordonează structuri și din alte județe și din toate categoriile de forțe. Pentru tot ceea ce fac, pentru felul în care reprezintă țara, pentru felul în care se pregătesc, pentru îndeplinirea misiunii nobile de apărare a țării, îi felicit și le doresc ”La mulți ani!””, a declarat prefectul Mircea Dușa.

Batalionul Operaţii Speciale “Vulturii” s-a înființat la 1 martie 2003, sub denumirea iniţială de Batalionul Forţe Speciale. La 1 august 2009, s-a înființat Regimentul Operaţii Speciale, structură la care sunt subordonate Batalionul Operaţii Speciale “Vulturii”, Batalionul 498 Paraşutişti “Smaranda Brăescu” şi Batalionul 60 Paraşutişti “Băneasa-Otopeni”. Începând cu decembrie 2005, militarii de operaţii speciale au o prezenţă continuă în teatrele de operaţii internaționale.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

13 străzi din Sovata, modernizate cu bani europeni

Primăria orașului Sovata a atribuit societății Geiger Transilvania, la finalul lunii septembrie 2019, un contract …

Share
Share