Share

Home / Invatamant / FOTO: „Un Mărțișor pentru fiecare”, la Muzeul Etnografic „Anton Badea”

FOTO: „Un Mărțișor pentru fiecare”, la Muzeul Etnografic „Anton Badea”

Muzeu Etnografic „Antin Badea” din Reghin a găzduit joi, 28 februarie, cea de a IV-a ediție a concursului regional „Un Mărțișor pentru fiecare”, eveniment organizat de Grădinița cu Program Prelungit Nr. 4 din Reghin, stuctura Grădinița P.P. Nr. 2 , în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Mureș și Muzeul Etnografic „Anton Badea”.  La ediția din acest an, au fost prezenți 21 de preșcolari de Grupa Mare, în vârstă de 5 ani , șase dintre aceștia venind din județele Harghita, Alba, Sibiu, Bistrița, restul fiind din județul Mureș, atât din zona rurală cât și din mediul  urban. Însoțiți de profesori, rude și prieteni, cei mici au trăit pe viu bucuria venirii primăverii prin intermediul mărțișoarelor confecționate cu mânuțele lor.

„Copiii au realizat mărțișoare din materialele pe care noi le-am pus la dispoziție. Pe anumite suporturi de lucru pe care și le-au ales,  copiii au lipit materilele realizând un mărțișor original creat de ei. Ei nu cunoșteau materialele, le-au văzut la fața locului pentru prima dată, și din ce au avut la dispoziție au realizat mărțișoarele. Acestea au fost puse pe un panou, jurizate iar la sfârșit copiii au plecat cu diplome , cu o jucărie și cu un alt mărțișor pregătit de alți copii. Copiilor le-a plăcut foarte mult povestea care noi le-am prezentat-o, spusă de colega noastră Ionela Șerban. A fost o poveste originală, cu materiale create de noi, pe un suport inedit, un șorț tradițional. Copiii au fost fascinați de această poveste , care a făcut de fapt intrarea în activitatea propriu-zisă  a concursului. Mărțișoarele realizate de copii în acest concurs fac obiectul unei expoziții în cadrul Muzeului Etnogragic din Reghin, ei primind cadou un alt mărțișor confecționat de alți copii , ca și simbol al veniri primăverii. La organizarea concursului și-au adus contribuția colectivul de cadre didactice de la Grădinița PP 2 Reghin, îndrumate de doamn director Maria Petruț”, ne-a declarat Alina Moldoveanu, profesor învățământ preșcolar, Grădinița cu Program Prelugit Nr. 2 Reghin , membru în comitetul de coordonare al concursului.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

O nouă ediție a Congresului Internațional ”Marisiensis”

Liga Studenţilor din Târgu-Mureş, împreună cu Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) „George …

Share
Share