Share

Home / Social / Patru opțiuni la alegerea numelui după căsătorie

Patru opțiuni la alegerea numelui după căsătorie

Conform informațiilor furnizate de Codruța Sava, directorul executiv al Direcției Județene de Evidență a Persoanelor Mureș, există mai multe opțiuni pentru soți în ceea ce privește alegerea numelui de familie la încheierea căsătoriei în urma dispozițiilor Legii nr. 287/2009 privind Codul civil, ale Legii nr.119/1996 cu privire la actele de stare civilă, cu modificările şi completările ulterioare şi a prevederilor H.G. 64/2011 pentru aprobarea Metodologiei cu privire la aplicarea unitară a dispoziţiilor în materie de stare civilă, cu modificările şi completările ulterioare.

Odată cu declaraţia de căsătorie depusă la primărie, serviciul public comunitar local de evidenţă a persoanelor, misiunea diplomatică sau oficiul consular al României acreditat în străinătate, unde urmează a se încheia căsătoria, viitorii soți pot lua o decizie în privința numelui de familie pe care îl vor purta în timpul căsătoriei.

Ei pot hotărî să îşi păstreze fiecare numele de familie purtat anterior căsătoriei, să ia numele oricăruia dintre ei, să ia numele lor reunite, iar ultima opțiune este ca un soţ să îşi păstreze numele de dinaintea căsătoriei, iar celălalt să poarte numele lor reunite.

Actele de căsătorie se vor semna de către soţi, cu numele de familie pe care s-au învoit să îl poarte în timpul căsătoriei.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Material lemnos confiscat de la un bărbat din Hodac

Poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală nr. 8 Petelea au identificat în trafic luni, 11 iunie, …

Share
Share