Târg și expoziție „AGROmania”, la Dumbrăvioara Agricultura
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 706 Vizualizări

Târg și expoziție „AGROmania”, la Dumbrăvioara

Evenimentul, aflat la prima ediţie, va avea loc în perioada 17-19 mai și își propune să fructifice potențialul agricol al județului Mureș, invitând fermierii și întreprinzătorii din zonă.

Directorul Fundației Pro Economica, Kozma Monika, a explicat vineri, 1 martie, într-o conferinţă de presă, că se dorește crearea unei platforme, a unui forum în care agricultorii să poată comunica.

”Am dori să avem o platformă unde producătorii din județul Mureș și nu numai, să poată să-și prezinte produsele, fermierii să aibă acces la informații. Vom invita și fermieri și producători mici, locali, vom încerca să prezentăm și partea de gastronomie, respectiv producătorii de alimente din județul Mureș. Deci AgroMania ar trebui de fapt să fie o platformă de întâlnire a tuturor oamenilor interesați de agricultură, ori că au o firmă sau vor doar să cumpere produse de calitate”, a arătat Kozma Monika, care a precizat că pentru expozanți participarea va fi gratuită, în condițiile în care sponsorii urmează să asigure finanțarea participării acestora.

Cei interesați se pot înscrie în intervalul 15 martie – 15 aprilie, pe pagina de Facebook agro.mania.expo, precum și pe siteul www.agromania.ro,  care urmează să fie inaugurat în zilele următoare.

Informaţii utile pentru agricultori

Unul dintre organizatorii ”AGROmania” este Consiliului de Conciliere a Tinerilor din județul Mureș, asociație care are o experiență de patru ani în domeniul agricol, a precizat președintele acestui for, Birtalan Istvan.

”Ne-am gândit că cei din zona rurală care lucrează în domeniul agricol au nevoie de informații noi, pentru că altfel nu au posibilitatea de a se ridica la un nivel național sau european. Din acest motiv am decis să înființăm așa-numita Academie Agrară, și timp de patru ani am organizat şapte evenimente. Dorim ca fermieri și profesioniștii din domeniu să își împărtășească cunștințele și experiențele pe care le-au dobândit de-a lungul anilor, și să obțină informații noi cu privire la tehnologiile din acest domeniu”, a arătat Birtalan Istvan.

Organizatorii doresc să coopteze Camera de Comerț şi Industrie Mureş, Direcția Agricolă Mureș, toate celelalte instituții de stat implicate în agricultură, dar și firme private, companii care au acest domeniu de activitate. Nu în ultimul rând, pe lângă implementarea tehnologiilor moderne, se are în vedere încurajarea producției tradiționale de legume, fructe, carne, lapte, ouă, în regim ecologic.

V. OANCEA

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE