Home / Administratie / Vot neobișnuit al consilierilor locali târgumureșeni, salutat de PNL

Vot neobișnuit al consilierilor locali târgumureșeni, salutat de PNL

Distribuie

Consiliul Local Târgu Mureș a respins sau a amânat joi, 28 februarie, în ședința ordinară, mai multe proiecte de hotărâre contestate sau controversate. A fost un vot cel puțin interesant, mai puțin obișnuit în actualul deliberativ din legislatura 2016-2020. 

Dacă ar fi să amintim de proiecte de hotărâre respinse sunt cele două în regim de urgență, privind numirea unui consilier local în calitate de reprezentant al Consiliul Local Municipal Târgu Mureș, cu atribuțiile aferente în consiliul de administrație la Grădinița Puky, unitate de învățământ particulară din municipiul Târgu Mureș, în anul școlar 2018-2019, respectiv cel referitor la aprobarea utilizării din excedentul bugetar provenit din anii precedenți a sumei de 4 milioane de lei – pentru acoperirea temporară a golurilor de casă provenite din decalajele între veniturile și cheltuielile secțiunii de funcționare, respectiv proiectul cu nr. 13 de pe ordinea de zi privind achiziționarea în proprietatea publică a Municipiului Târgu Mureș a imobilului situat în strada Horeaa nr. 23, fosta clădire a Gimnaziului Europa.

Proiecte amânate au fost mult discutatul proiect privind acordarea unor facilități de transport public local de persoane pentru cetățenii cu domiciliul stabil în Târgu Mureș, mai exact gratuitatea care, conform unor calcule, ar implica subvenții mai mari de la bugetul local, respectiv proiectul privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici din Studiul de Fezabilitate pentru Lucrări de acoperire terenuri de tenis Parc municipal cu studii și proiecte, unde consilierul local Pápai László a arătat că suma este de câteva ori mai mari decât achizițiile făcute de alte primării sau decât ofertele unor companii care execută astfel de lucrări.

Vom reveni asupra proiectelor de hotărâri în zilele viitoare și în edițiile print de luni și marți ale Zi de Zi.

Până atunci mai inserăm declarația de presă a președintelui PNL Târgu Mureș, remisă aseară redacției, care salută votul consilierilor târgumureșeni dat în plenul ședinței ordinare de ieri.

Salut comportamentul și responsabilitatea consilierilor locali, care începând de astăzi au schimbat modalitatea de luare a deciziilor pentru Târgu Mureș.
Votul exprimat astăzi, pentru amânarea proiectului de amnistie și grațiere totală a unei firme private de transport local, este o dovadă de echilibru și de interes real față de bugetul municipiului Târgu Mureș.
Începând de astăzi, municipiul Târgu Mureș este condus, firesc, din clădirea și cu autoritatea Consiliului Local Municipal și nu din autobază ca până acum.
Îi informez pe toți cetățenii orașului care beneficiază de transport gratuit, respectiv pensionarii, elevii și studenții, că aceste facilități se mențin, în ciuda intoxicărilor la care opinia publică din Târgu Mureș a fost supusă în ultimele zile. Partidul Național Liberal nu a adus în discuție niciodată anularea acestor beneficii normale, la fel cum niciodată nu s-a pus problema anulării proiectului de acordare a unei mese calde și a pachetelor de alimente, pentru persoanele defavorizate.
De asemenea, Partidul Național Liberal nu a afirmat niciodată că ar fi împotriva construirii pasajului/parcajului subteran în centrul Târgu Mureșului.
Din fericire, vremurile s-au schimbat și oamenii la fel. Primăvara își arată primele semne la Târgu Mureș„, a arătat Ervin Molnar.

Ligia VORO


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

FOTOREPORTAJ: ”Gala Aniversară Zi de Zi 20 de ani” în peste 250 de imagini

Distribuie Cotidianul mureșean Zi de Zi și-a sărbătorit cele două decenii de activitate în cadrul …

1 comentariu

  1. Nimeni nu se gandeste sa faca un calcul:cat ar costa achizitionarea autobuzelor noi si transportul gratuit pe o parte si refacerea continua a infrastructurii de circulatie stradala si pietonala si ingrijirile medicale tot mai dese din cauza aerului poluat de masini?Este adevarat ca prima solutie ar fi in defavoarea afaceristilor si a conducatorilor bugetari al urbei putred de bogati,pe cand a doua solutie ar favoriza afaceristii si bugetarii putred de bogati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.