Costul mediu lunar de întreţinere pentru beneficiarii DGASPC, aprobat de Consiliul Judeţean Mureş Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 201 Vizualizări

Costul mediu lunar de întreţinere pentru beneficiarii DGASPC, aprobat de Consiliul Judeţean Mureş

Consilierii judeţeni au aprobat joi, 28 februarie, într-o şedinţă ordinară de lucru, costul mediu lunar de întreţinere și contribuţia lunară de întreţinere/beneficiar în anul 2019 pentru serviciile oferite în cadrul Căminului pentru Persoane Vârstnice de la Ideciu de Jos.

„Acesta se stabileşte în funcţie de gradul de dependenţă al persoanei vârstnice îngrijite şi are în vedere totalitatea cheltuielilor curente anuale ale căminului pentru persoane vârstnice”, au precizat reprezentanţii Biroului de presă al Consiliului Judeţean Mureş.

În aceeaşi şedinţă, aleşii judeţeni au aprobat sumele propuse de DGASPC Mureș, acestea putând fi consultate în Anexa proiectului de hotărâre publicat pe www.cjmures.ro.

Totodată, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș a publicat costul mediu lunar de întreţinere/ beneficiar al serviciilor oferite prin unităţile/ serviciile/ centrele aflate instituției, pentru anul 2018.

„La stabilirea costului mediu, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Mureş, a luat în considerare datele privind cheltuielile de personal, bunuri şi servicii efectuate de subunităţile/ serviciile/centrele din componenţa instituţiei, în baza execuţiei bugetare de la finele anului bugetar 2018. Conform datelor DGASCP costurile medii lunare din 2018 au fost mai mari decât standardele minime de cost pentru serviciile sociale stabilite în baza prevederilor articolului 6 alineatul (1) din HG 978/2015.  Standardul de cost calculat la nivel naţional pentru un beneficiar/tip de serviciu social, reprezintă costurile normative utilizate pentru determinarea sumelor alocate bugetelor locale din bugetul de stat în vederea furnizării serviciilor sociale. Aceste alocări însă nu au fost actualizate de mai mulți ani și în majoritatea cazurilor nu acoperă costurile existente, aspect care influențează negativ funcționarea instituției. Momentan este în dezbatere publică actul normativ privind stabilirea noilor standarde și sperăm că acesta va fi aprobat la nivel guvernamental înainte de aprobarea bugetului județean. Acest lucru ar însemna că DGASCP ar putea primi alocări bugetare mai mari pentru acoperirea costurilor serviciilor sociale furnizate”, se menţionează în comunicat.

(Redacţia)

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE