Home / Reghin / Cu drag de Slovenia, de Ziua Mondială de Rugăciune a Femeilor Creștine

Cu drag de Slovenia, de Ziua Mondială de Rugăciune a Femeilor Creștine

”Veniți , totul este pregătit!”. Răspunzând cu drag acestei chemări, vineri  1 martie,  în Casa Bogner din Reghin (Str. Republicii, nr 32)  „din oraș și de pe sate, de departe, din vecini, când curioși când șovăielnici, unii sceptici, mulți iubind …  au sosit în șiruri lungi , împreună cu copii, cei bolnavi și cei bătrâni  … cu toții invitați la praznicul credinței. ..” 30 creștini adulți și 9 copii din Reghin, Petelea, Ideciul de Jos și Ideciul de Sus s-au unit în rugăciune  cu femeilie din Slovenia, țară din care provine anul acesta ordinea de rugăciune din cadrul Zilei Mondială de Rugăciune a Femeilor Creștine.

De organizarea slujbei la Reghin s-a ocupat o echipă ecumenică de femei, formată din creștine evanghelice, reformate, romano catolice și ortodoxe.  Prin elemente precum , turta dulce, strugurii, painea, sarea, măsline, potiza, garoafe roșii, cristal și culoriile folosite la acoperirea altarului, au invitat participanții la slujbă să descopere frumsețiile și bogățiile Sloveniei.

Momentul informativ despre Slovenia, subliniat printr-o prezentare de poze,  a fost urmat de desfășurea rugăciunii. Enoriașii au aflat că au multe în comun cu oamenii din Slovenia, în mod special ceea ce privește structura familiei și probleme cu care se confrunte familiile tinere.

Caracterul festiv al rugăciunii s-a resimțit pe tot parcursul evenimentului. Cântecele vesele cu nuanțe în melodiile lor din folclorul italian, austriac și ungar au trezit bucuria în sufeltele copiilor, femeillor și bărbațiilor prezenți. Cuvântul din Evanghelia după Luca 14, 13 – 24 a fost rostit cu glas cristalin de către cei mai tineri prezenți  și aprofundat de către teol. Martina Melinda Zey.

„După încheierea rugăciunii,  enoriașii au  avut posibilitatea de a gusta căte ceva specific tradițiilor culinare din Slovenia, înfrățite cu cele ale noastre. Cu toții au fost încântați și impresionați de frumusețile Sloveniei, de spiriul de lupta a oamenilor de acolo pentru  valoriile lor culturale, promovarea și păstrarea tradiților și dragostea pe care o poartă față de paradisul care îi înconjoară”, a precizat Martina Melinda Zey, organizator al serii de rugăciune.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Anunţ închidere proiect “ACHIZIŢIE DE UTILAJE LA NORDIC MONOLIT SRL”

Distribuie pe Facebook Tweet Follow us Share Share Share Share Share