Adrian Rentea, de Ziua Mondială a Scriitorului: „Rolul scriitorilor ar fi să ofere mângâiere unor răni care nu se închid“ Cultură
  • andrei
  • 0 comentarii
  • 298 Vizualizări

Adrian Rentea, de Ziua Mondială a Scriitorului: „Rolul scriitorilor ar fi să ofere mângâiere unor răni care nu se închid“

Decizia de a sărbători în data de 3 martie Ziua Mondială a Scriitorului a fost adoptată la cel de-al 48-lea Congres internaţional PEN Club, care s-a desfăşurat în perioada 12-18 ianuarie 1986. Deși intenția e onorabilă, s-ar impune totuși ca scriitorul și munca acestuia să fie celebrată, în funcție de posibilități, în fiecare zi. Cotidianul Zi de zi a contactat cinci scriitoare și scriitori mureșeni și le-a adresat următoarele întrebări: ce modalități de a aprecia munca scriitorilor considerați că ar fi sau sunt cele mai oportune? Care trebuie să fie principalul rol al unui scriitor în societatea în care trăiește și creează?

Au răspuns Gabriela Feceoru, Péter Demény, Hristina Doroftei, Vida Gábor și Adrian Rentea.

„Singura dovadă de apreciere, indiferent că vorbim de scriitori sau de artişti în general, singurul mod în care poţi răsplăti munca cuiva e de a plăti un ban pentru o carte, un bilet la un spectacol, un CD… şi de a nu cere să primeşti moca „pentru că e vorba de mine, ne ştim doar de atâta timp de pe Facebook“.

Rolul unui scriitor în societate cred că depinde şi de domeniul în care activează, creează. Dacă e să ne referim la poeţi sau la romancieri, atunci rolul lor ar fi să-i facă pe cititori să evadeze pentru scurt timp din cotidian, să ofere mângâiere unor răni care nu se închid, răspunsuri unor întrebări fără răspuns…“ (Adrian Rentea)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE