Liderul, învins a doua oară în sezon Sport
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 77 Vizualizări

Liderul, învins a doua oară în sezon

În partida din etapa a V-a a fazei a doua din Liga Națională de
Baschet Masculin, ultima a turului în grupa Albastră, a treia valorică, CSM Târgu-Mureș a cedat pentru a doua oară în acest sezon. După eșecul din prima fază pe terenul celor de la Phoenix CSU Galați, promovați ulterior în a doua grupă, mureșenii au cedat de această dată pe terenul celei de-a doua clasate, CSM Sighetu Marmației. Aflați la 6 puncte în spatele mureșenilor, dar amenințați din spate de CSM Focșani, maramureșenii erau și mai motivați pentru a întrerupe seria victoriilor echipei antrenorului George Trif și au învins cu 79-75 (23-14, 17-15, 17-29, 22-17).

Un singur succes asigură prima poziție
Gazdele au început bine jocul, mureșenii reușind primul coș după trei minute de joc, la scorul de 10-0. Acest avantaj s-a păstrat până la sfârșitul primului sfert, oscilând între 6 și 12 puncte. Actul secund a fost mai echilibrat, dar până la pauza mare maramureșenii au mai adăugat alte două puncte la ecart. La reluare CSM-ul mureșean a reușit în doar trei minute să recupereze și la jumătatea sfertului trei aveau deja avantaj de 5 puncte, mărit apoi până la 8. Finalul sfertului a aparținut însă gazdelor, care au reușit să egaleze, iar la ultima pauză s-a intrat cu avantaj minim de partea oaspeților. Ultimul act a fost unul în care cele două echipe s-au aflat pe rând la conducere. Mai concentrate pe final au fost gazdele, care în ultimul sfert de minut s-au desprins la 77-72. Mureșenii s-au apropiat la un singur coș de prelungiri și la unul de la distanță de victorie, dar cei care au punctat au fost maramureșenii cu două libere transformate de Turner. Pentru CSM Târgu-Mureș este suficientă însă o singură victorie în cele cinci partide ale returului pentru a-și asigura primul loc. Aceasta poate fi obținută deja sâmbătă, 9 martie, când vor susține partida de pe teren propriu cu formația CSM VSKC Miercurea Ciuc.
Echipa mureșeană a evoluat la Sighet practic doar cu șase jucători, Daniel Ștețca evoluând doar trei minute, fiind singurul din echipă care nu a înscris. Cele mai multe puncte le-a reușit Ernests Kalve, cu 28 (1×3), ceilalți marcatori fiind Vladislav Șolopa 14, Sánta Szabolcs 13, Steff Norbert 9, Engi Rosenfeld Dávid 6 (2) și Kilyén Örs 5 (1).

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE