Home / Invatamant / „Şcoala Siguranţei TEDI” a ajuns şi la Sighişoara!

„Şcoala Siguranţei TEDI” a ajuns şi la Sighişoara!

Delincvenţa juvenilă este un segment al criminalităţii care necesită o atenţie deosebită, reprezentând una dintre priorităţile de lucru ale Poliţiei Române, sens în care, la nivel naţional se derulează permanent numeroase activităţi, campanii şi proiecte, care vizează informarea şi educarea copiilor şi adolescenţilor în sensul adoptării unui comportament antidelictual şi antivictimal.

La finalul anului 2018, a debutat derularea proiectului “Şcoala Siguranţei TEDI”, care se desfăşoară la nivel naţional, aflat deja la ediţia a patra. Proiectul cuprinde perioada anului şcolar 2018-2019, având ca scop informarea copiilor cu privire la potenţiale pericole la care pot fi expuşi şi furnizarea de soluţii, prin metode educative specifice vârstei lor. Beneficiari sunt elevii din clasele I, ce se află la începutul unei perioade importante din viaţă, confruntându-se cu noi provocări şi cu situaţia de a lua primele decizii fără ajutorul părinţilor.

Pe această cale, elevii “Gimnaziului Radu Popa” din Sighisoara înscrişi în acest proiect, au avut ocazia să discute despre siguranţa rutieră, dar şi relaţionarea cu persoane necunoscute sau modul de reacţie în diferite situaţii de risc, cu şeful Biroului Rutier Sighişoara – subcomisar de poliţie Dita Ioana, cu agent de poliţie Ibănişteanu Andrea dar şi cu agent de poliţie Borlea Sebastian.

Materialele de suport primite de şcoli sunt deosebit de atractive: cărţi de colorat, idei de activităţi, pliante pentru părinţi, toate acestea putând fi vizualizate de către orice persoană interesată pe www.scoalatedi.ro, alături de diverse jocuri educative!

(Comunicat de presă, IPJ Mureş)

Citeste si:  Noi reguli anti COVID-19 în școli

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Noutăți despre Marisiensis 2022

O nouă condiție a Congresului Marisiensis se va desfășura în perioada 4-8 mai 2022, informează …