FOTO: Au reînceput lucrările la Parcul Tineretului din Luduş! Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1393 Vizualizări

FOTO: Au reînceput lucrările la Parcul Tineretului din Luduş!

Amplasat pe malul stâng al râului Mureş, între podul rutier şi cel feroviar, actualul Parc al Tineretului a fost amenajat în anii 70 după inundaţiile care au afectat şi oraşul Luduş. Construcţia s-a realizat după un proiect caracteristic stilului vremii, cu dotări minime, dar chiar şi aşa au fost ani în care locuitorii oraşului s-au bucurat de o plimbare pe aleile umbrite de copaci.

Încet, încet, dotările s-au degradat, paragina a înaintat implacabil barând accesul oamenilor. Anii de după 1989 au contribuit din plin la degradarea continuă a parcului şi în mod firesc, acesta a început să fie evitat chiar dacă este amplasat, practic, în mijlocul oraşului. De-a lungul anilor au fost câteva tentative de readucere la viaţă a parcului, dar nici măcar promisiunile electorale nu s-au respectat.

Dacă vrei cu adevărat, poţi…

Primul pas de la vorbă la faptă s-a făcut în şedinţa Consiliului Local din 22 noiembrie 2016 când a fost pus în discuţia plenului un proiect de hotărâre iniţiat de primarul Cristian Moldovan pe baza unui referat întocmit de Anca Năsăudean, şeful Serviciului „Investiţii, Achiziţii, Domneiu Public” (IADP) din cadrul Primăriei oraşului Luduş. Atunci au fost aprobate primele documente pentru „Modernizarea, amenajarea şi dotarea Parcului Tineretului”. La acea dată valoarea proiectului a fost estimată la 8,044 milioane  de lei (cu TVA).

„În copilărie am fost încântat de parcul în care împreună cu prietenii am petrecut ore frumoase şi doresc ca prin acest proiect să creem condiţii bune, chiar mai bune copiilor din zilele noastre”, a declarat primarul Cristian Moldovan.

Proiectantul general SC AT Studio SRL şi constructorul SC Construct Mapcom SRL, ambele din Târgu-Mureş, trebuie să „amenajeze spaţiul verde al parcului cu suprafaţa de 22.792 de metri pătraţi care se compune din alei pietonale, spaţii de joacă, teren multifuncţional, anexă administrativă, pistă de alergare, sistem de sonorizare şi wireless”, după cum a precizat consilierul Liviu Botezan.

Lucrările au început în 8 octombrie 2018 şi finalizarea este prevăzută pentru data de 1 decembrie 2019. Proiectul este cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.

Beneficiind de vremea favorabilă constructorul a început în forţă programul de realizare a obiectivelor propuse. Ritmul este alert şi dacă se va menţine la acelaşi nivel, finalizarea lucrărilor se va produce în devans faţă de estimare.

Ioan A. BORGOVAN

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE