Home / Administratie / Împrumutul de 89,8 milioane de lei votat de Consiliul Local Târgu-Mureş considerat nelegal de prefect!

Împrumutul de 89,8 milioane de lei votat de Consiliul Local Târgu-Mureş considerat nelegal de prefect!

Distribuie

Hotărârea Consiliului Local Târgu-Mureş nr. 2 din 31 ianuarie 2019, adoptată în regim de urgenţă, fără dezbatere publică, care prevedea contractarea unui împrumut de 89,8 milioane de lei, a fost notificată de prefectul judeţului Mureş, Mircea Duşa.

Potrivit prefectului, hotărârea respectivă este nelegală, „motiv pentru care s-a solicitat Consiliului Local al Municipiului Târgu-Mureş revocarea acesteia.”

„Administrația publică a Municipiului Târgu-Mureș, în conformitate cu mandatul primit din partea cetățenilor și cu obligațiile prevăzute de legislația în vigoare, are ca principal obiectiv realizarea dezvoltării durabile a comunității locale și asigurarea către toți membrii comunității locale de servicii publice de calitate. Aparatul de specialitate din cadrul Primăriei municipiului a identificat principalele obiective de interes public local, necesare pentru dezvoltarea orașului. În conformitate cu studiile de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici aprobați prin Hotărâri ale Consiliului Local, valoarea necesară pentru realizarea acestor investiții nu se regăsește în totalitate în bugetul local al Municipiului Târgu-Mureș. Pentru a putea efectua aceste lucrări de investiții într-un termen scurt, Direcția Economică din cadrul Primăriei Municipiului Târgu-Mureș a identificat posibilitatea contractării unui împrumut cu o valoare de maxim 89.835.883,80 lei, sumă care acoperă necesarul de asigurare a finanțării obiectivelor de investiții, cu o maturitate de maxim 13 ani. Contractarea unui împrumut pe termen lung asigură accelerarea dezvoltării locale. Proiectele de investiții prioritare vor fi realizate în avans, iar investiția va aduce beneficii în scurt timp comunității locale. Rambursarea capitalului împrumutat în rate egale pe perioada de maturitate va consacra echitatea între generații, respectiv principiul conform căruia „cei care beneficiază de un proiect trebuie să plătească pentru el”. Prin utilizarea unei linii de finanțare cu trageri multiple pot fi realizate reduceri semnificative ale costurilor de finanțare. Astfel, instrumentul financiar propus comportă costuri reduse față de costurile implicate de un credit bancar obișnuit”, se prevede în expunerea de motive a hotărârii considerată nelegală de prefectul judeţului Mureş.

(Redacţia)

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Raportul rectorului UMFST. Leonard Azamfirei: „Dorința de a avea plata cu ora, să nu fie mai mare decât dorința de a avea oameni tineri”

Distribuie Prezentarea Raportului anual al Rectorului UMFST G.E. Palade Târgu Mureș a avut loc joi, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.